HaberlerGaleriSoğuk havalarda dikkat edilmesi gereken yiyecekler
Soğuk havalarda dikkat edilmesi gereken yiyecekler
Kış aylarının korkulu riyası soğuk algınlığı sadece ilaç almakla önlenmediği gibi bir de yedikleriniz sizleri kötü etkileyebilir.
Giriş Tarihi: 16 Kasım 2018 18:52Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018 18:59
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Mutlaka tüketilmeli: Tavuk suyuna şehriye çorbası
Tavuk suyuna şehriye çorbasının size kendinizi iyi hissettirmek dışında etkileri de var. 2000 yılında ABD'de Nebraska Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, tavuk çorbasının içine soğuk algınlığı semptomlarını hafifleten antienflamatuar maddeler bulunuyor. Üstelik hastayken bolca besin almak bağışıklık sisteminizi güçlendirerek enflamasyonla mücadele ediyor.
Mutlaka tüketilmeli: Süt ve D vitamini açısından zengin diğer yiyecekler
D vitamini açısından zengin olan süt ve diğer yiyecekler soğuk algınlığıyla mücadelede çok etkilidir. 2009 yılındaki bir araştırmaya göre, D vitamini seviyesi düşük kişiler diğerlerine göre daha sık soğuk algınlığı yaşar. Üstelik bu yiyecekler moralinizi de düzelterek hastayken daha iyi hissetmenize yardımcı olur.
Kesinlikle uzak durulmalı: Sert yiyecekler
Bisküvi, kurabiye, kuruyemiş gibi sert ve keskin kenarlı yiyecekler boğazınızda rahatsızlık yaratarak öksürüğünüzü ya da boğaz ağrınızı artırabilir. Aynı şey çiğ sebzeler için de geçerlidir. Onun yerine kolay yutulabilir yiyecekleri tercih edin.
Mutlaka tüketilmeli: Havuç ve A vitamini açısından zengin diğer yiyecekler
Vitaminlerin hepsi sağlık için çok kritik önemde ancak özellikle A vitamini güçlü bağışıklık sisteminde kilit rol oynuyor. Soğuk algınlığı çekiyorsanız tatlı patates, havuç, sakız kabağı, ıspanak ya da pazı gibi A vitamini deposu yiyeceklerle beslenmelisiniz.
Kesinlikle uzak durulmalı: Ekşi ve tuzlu yiyecekler
Turşu gibi yiyecekler içlerindeki sirke ve tuzla ağrımakta olan boğazınızdaki enflamasyonu artırır.