Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
TOKİ tarafından 218 milyon 900 bin lira bedelle ihale edilen ve 9 Eylül 2017'de temeli atılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin içindeki Gürsel Aksel Stadı, 26 Ocak Pazar günü saat 16.00'daki Göztepe-Beşiktaş maçıyla kapılarını açacak.
Stadın yapıldığı arazide bulunan eski stat, 1949 yılında Göztepe Stadı adıyla hizmet vermeye başladı.
Stadın ismi 1978'de vefat eden sarı-kırmızılı ekibin efsane futbolcularından Gürsel Aksel olarak değiştirildi.
Yıkılmadan önce daha çok altyapı takımlarının antrenman yaptığı stat, İzmirspor'un o zamanki adıyla 2. Lig (şimdiki TFF 1. Lig) maçlarına ve 3. Lig ile amatör maçlarına ev sahipliği yaptı.
Bir dönem sarı-kırmızılı ekibin antrenmanlarını yaptığı tesiste 2004'te Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynamaya gelen İtalyan ekibi Juventus da bir idman gerçekleştirmişti.
GÖZTEPE'NİN GÖÇEBELİĞİ BİTİYOR
TFF 2. Lig'de yer aldığı 2014-2015'te bir maçını Sakarya'da oynamak zorunda kalan Göztepe, TFF 1. Lig'de 2015-2016 sezonunda iç saha maçlarını Bursa ve Manisa'daki statlarda yapmıştı.
Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig vizesi aldığı 2016-2017 sezonunda ise Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'na geçmişti.
AA