• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan aşurenin nasıl yapıldığı özellikle Muharrem Ayı dolayısı ile merak ediliyor. Muharrem Ayı'nın 10. gününde (bugün) pişirilen aşureler ile dayanışma ve paylaşma duygusu da artmaktadır. Peki aşure nasıl yapılır? Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? İşte pratik aşure tarifi...

Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...

Muharrem Ayı'nın onuncu günü yani bugün milyonlarca kişi aşure yapıp dağıtarak bu özel günün maneviyatını yaşayacak. Peki aşure nasıl yapılır? İşte en güzel ve pratik aşure tarifi...

Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...

AŞURE MALZEMELERİ

• 500 gram buğday
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 1/2 su bardağı nohut
• 1 çay bardağı kuru üzüm
• 10 adet kuru kayısı
• 10 adet kuru incir
• 1 paket vanilya
• 1/2 su bardağı fındık
• 1 adet orta boy elma
• 4 adet karanfil

Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...

• 1,5 su bardağı toz şeker
• 5 su bardağı sıcak su
• 1 su bardağı süt
• 1 adet nar
• 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• 1 yemek kaşığı tarçın

Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...

AŞURE YAPILIŞI

Akşamdan buğdayı ovalayarak suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Kaynama sonunda çıkan sarı suyu döküp tekrar sıcak su koyup 5 dakika daha haşladıktan sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün buğdaylara sıcak su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın, suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.

Aşure nasıl yapılır? En güzel aşure tarifi...

İç malzemelerini koymadan önce de sütünü ilave edin. Sonra sırasıyla içine haşlanmış nohutları, kuru fasulyeyi koyup kaynatın. Suda beklettiğiniz kuru üzümleri ve fındığı süzüp aşureye ilave edin. Limon kabuğu rendesi ve kuş üzümünü de ilave edip karıştırın. Şekerini de yavaşça ilave ettikten sonra kuru kayısıları, elmayı, tuzu ve vanilyayı da ekleyin.

BİZE ULAŞIN