Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için soğan ve sarımsak, narenciye ürünleri, yoğurt, balık, bitki çayları tüketilmesini önerdi. Her besinin ölçülü ve yeterince tüketilmesi halinde faydası olduğu biliniyor. Ancak aralarında öyle besinler var ki bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara karşı adeta bir kalkan görevi üstleniyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için nelerin tüketilmesi gerektiğini anlattı. İşte merak edilenler...
Giriş Tarihi: 07.01.2020 15:13 Güncelleme Tarihi: 07.01.2020 15:13
"BALIKLAR OMEGA-3 İLE KORUYOR"
Özellikle yaşam alanları soğuk su olan balıkların, zengin omega-3 yağ asitleri, fosfor, protein ve aynı zamanda A-B vitamini deposu durumunda olduklarının altını çizen Sehlikoğlu, "Bağışıklık sitemini destekleyen balığı ızgara, fırın veya buğulama teknikleri ile pişirerek haftada en az 2 kez sofralarda yer vermek hastalıklara karşı mücadelede önem kazanıyor.
Zengin bir mineral, lif ve kalsiyum kaynağı olan balkabağı aynı zamanda önemli beta karoten kaynaklarının da başında geliyor. Böylece bağışıklık sisteminin en önemli parçalarından biri olan beta karoten sayesinde gribe karşı koruyucu etki gösteriyorlar. Balkabağı aynı zamanda sindirim sistemini de hızlandırıp rahatlatarak nispeten az su tüketilen soğuk havalarda kabızlık sorununa da iyi geliyor" diye konuştu.
"BİTKİ ÇAYLARINA YÖNELİN"
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sehlikoğlu, özellikle soğuk havalarda daha çok içilen siyah çay miktarını azaltıp bunun yerine kuşburnu, ıhlamur ve adaçayı gibi bitki çaylarının ölçülü bir şekilde tüketilmesinin, içerdikleri antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminin de kuvvetlenmesini sağladığını belirterek, "Bu bitkilerden özellikle adaçayı içerdiği uçucu bileşenler sayesinde grip ve soğuk algınlığının yol açtığı boğaz ve ağızdaki iltihaplanmanın yanı sıra enfeksiyonu da önlemeye yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.
İHA