HaberlerGaleriÇilek reçeli nasıl yapılır? Pratik reçel yapımı
Çilek reçeli nasıl yapılır? Pratik reçel yapımı
Kahvaltıların vazgeçilmez ve sevilen tatlarından biri olan çilek reçeli büyükten küçüğe herkesin sevgilisidir. Reçel çeşitleri içinde en sevileni diyebileceğimiz çilek reçelinin kolay tarifini derledik.
Giriş Tarihi: 16 Haziran 2019 17:23
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Kahvaltıların vazgeçilmez ve sevilen tatlarından biri olan çilek reçeli büyükten küçüğe herkesin sevgilisidir. Reçel çeşitleri içinde en sevileni diyebileceğimiz çilek reçelinin kolay tarifini derledik.
Evinizde pratik bir şekilde ve lezzetli çilek reçeli yapmanız mümkündür. Kahvaltılarda çilek reçelini sevdiklerinizin beğenisine sunarak, hep birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler: 4 kilo Çilek 2 kilo Şeker 1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı Yarım limon suyu
Yapılışı: Öncelikle Çilekler ayıklanır, yaprakları temizlenir ve güzelce yıkanır. Tencereye yarısı konulur ve şekerin yarısı eşit şekilde yayılır. Kalan Çilekler de konulup kalan çilek de eşit yayılır.
Reçele lezzet verecek kendi öz suyunu salması için 1 gece kapağı kapalı serin ortamda bekletilir. Suyunu salmış Çilekler ocağın üstüne alınır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. İyice kaynamaya başlayınca en ufak göze alınır ve kısık ateşte yavaş yavaş kaynayıp pişmeye bırakılır.