• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Donmuş gıdalar için kanser uyarısı! Donmuş gıdaların zararları!

Donmuş gıda günümüzde birçok evde kullanılmasına rağmen zararları tam olarak bilinmemekte. Kanser uzmanlarının araştırmaları sonucu donmuş gıdalar hakkında önemli bilgiler verildi. Donmuş gıdalar kalp ve damar hastalıklarının başını çekerken, vücuttaki hücrelerin tahrip olmasına da neden olabiliyor. Trans yağlar bakımından zengin olan donmuş besinlerin zararları sıralanırken, kanser tehdidi dikkat çekti. Peki donmuş besinlerin zararları nelerdir?

Donmuş gıdalar için kanser uyarısı! Donmuş gıdaların zararları!

Donmuş gıda günümüzde birçok evde kullanılmasına rağmen zararları tam olarak bilinmemekte. Kanser uzmanlarının araştırmaları sonucu donmuş gıdalar hakkında önemli bilgiler verildi. Donmuş gıdalar kalp ve damar hastalıklarının başını çekerken, vücuttaki hücrelerin tahrip olmasına da neden olabiliyor. Trans yağlar bakımından zengin olan donmuş besinlerin zararları sıralanırken, kanser tehdidi dikkat çekti. Peki donmuş besinlerin zararları nelerdir?

Donmuş gıdalar için kanser uyarısı! Donmuş gıdaların zararları!

Kalp hastalığı

Dondurulmuş besinler, Trans yağlar bakımından zengindir. Bu durum, kalp hastalığına yakalanma riskinizi arttırır ve ayrıca tıkalı arterlere katkıda bulunur. Trans yağlar kolesterol seviyelerini yükseltir. Bazen donmuş öğünler normalde eklenenden daha fazla tuz içerir, bu da kolesterol seviyenizi yükseltirken kan basıncınızı da yükseltir.

Donmuş gıdalar için kanser uyarısı! Donmuş gıdaların zararları!

Tansiyonu yükseltir

Dondurulmuş besinler vücudunuz üzerinde çok çeşitli etkileri olan farklı tiplerde koruyucular içerir. Şekeri veya tuzu yüksek olan donmuş yiyecekler kan basıncını olumsuz yönde etkileyebilir ve hipertansiyon gibi, daha ciddi koşullara yol açabilecek kan basıncı yükselmelerine neden olabilir. Birçok çalışma, kanın kan basıncı seviyelerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynadığını gösterir.

Donmuş gıdalar için kanser uyarısı! Donmuş gıdaların zararları!

Diyabet

Nişasta donmuş yiyecekleri taze tutmak için kullanılır. Aynı nişasta ayrıca yemeğe tat ve doku katar. Bununla birlikte, nişasta temel olarak bir glikoz polimeridir. Vücudunuz bu glikozu sindirilmeden önce şekere dönüştürür. Aşırı şeker, şeker hastalığına yakalanma riskinizi artırabilir, ayrıca vücut dokularınıza da zarar verebilir.

Donmuş gıdalar için kanser uyarısı! Donmuş gıdaların zararları!

Kanser riski

Araştırmalar, donmuş yiyeceklerin, özellikle etin, pankreas kanserine yol açabileceği sonucuna varmaktadır. Yapılan bir araştırma, donmuş sosisli sandviçlerin ve sosislerin, kansere yakalanma riskini etten fazla arttırdığını belirledi.

  • SON DAKİKA