Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Zayıflamak için temel kural bol hareket ve ter atmaktır. Acı yiyecekler de kilo verdirir.
Kış dönemi için kilo verdirici bir tarif olan sarımsak çayının yapılış şeklini anlatalım.
Parmak ucu büyüklüğünde 3 parça taze zencefil, bir büyük su bardağı su içerisinde 7 dakika kaynatılacak. Bu sırada 2 adet iri veya orta boy sarımsak hafifçe ezilecek. Zencefilin kaynama işlemini bitirirken, ocağın altı kapatılır kapatılmaz bu sarımsak içine atılacak ve 4-5 dakika demlenecek.
ZERDEÇAL MUCİZESİ
Günde 1 liralık zerdeçal hayatınızı kurtarır. Bütün dünya zerdeçalı şimdi keşfetti. Bu bitkiyi en çok Hintliler tüketir ve onlarda alzheimer, kanser, karaciğer hastalıkları en az seviyededir. Çünkü zerdeçal bilinen en güçlü alkali maddedir. Vücudumuzdaki ağır metalleri temizliyor, mikropsuz iltihaba karşı mücadele veriyor. Günde 1 tatlı kaşığı zerdeçalı bölerek tüketin. Üzerine bir bardak rezene çayı için veya Hintliler'in yaptığı gibi biraz karabiber, kimyon ve zencefille karıştırıp tüketin. Çünkü zerdeçal bu şekilde daha iyi emiliyor.
EN ETKİLİ DETOKS HACAMAT
En etkili detoks; zayıflamak, egzersiz, bol su içmek, alkali ağırlıklı bitki çayları içmek ve baharatları tüketmek. En etkili arınma ise hacamat işlemidir. Dünya yeniden keşfetti. Ben yıllardır her 6 ayda bir yaptırırım.
Hacamattan daha etkili bir detoks ben görmedim. Bilimsel bir işlemdir. Şu anda Sağlık Bakanlığı kupa ve hacamat tedavisini desteklemektedir.
Bu konuda eğitim almış tıp doktorları tarafından ya da onların kontrolünde yapılması lazım.
ŞUBAT
Bu ise ayı kalkan mevsiminin başlangıcı kabul edilir. Bu süre mayıs sonuna kadar devam eder. Gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, kaya balığı, levrek şubat ayında lezzetlidir. Şubat ayında uskumru, lüfer, palamut artık yağını kaybetmeye başlar fakat gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop, lezzetini korumaya devam eder.