Giriş Tarihi: 15 Aralık 2017 09:59Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017 10:07
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
YARARLI BAHARATLAR
Kişniş ağır metalleri temizler. Zencefil hazmettirir, toksin atar. Biberiye çok güçlü bir antioksidandır, zihni açar, damarları açar, kansere karşı korur. Dereotu bir şifa kaynağıdır. Kimyon hazmettirir, sumak tuz ihtiyacını azaltır, kan yapar, çok güçlü bir antioksidandır.
EN ETKİLİDETOKS HACAMAT
En etkili detoks; zayıflamak, egzersiz, bol su içmek, alkali ağırlıklı bitki çayları içmek ve baharatları tüketmek. En etkili arınma ise hacamat işlemidir. Dünya yeniden keşfetti. Ben yıllardır her 6 ayda bir yaptırırım. Hacamattan daha etkili bir detoks ben görmedim. Bilimsel bir işlemdir. Şu anda Sağlık Bakanlığı kupa ve hacamat tedavisini desteklemektedir. Bu konuda eğitim almış tıp doktorları tarafından ya da onların kontrolünde yapılması lazım.
ET VE ATEŞARASI 15 CMOLMALI
Etleri pişirirken asla yakmayın. İzmir'in en büyük keyiflerinden biri de mangaldır. Etler ateşe 15 santimetreden daha yakın temas ederse karbonmonoksit üretiyor, bu da direkt kanserojen demek. Avrupa'da 6 ülkede mangal yasaklandı.
HANGİ BALIKLARI YEMELİYİZ?
OCAK Yılın ilk ayının en lezzetli balıkları uskumru, lüfer, palamut ve istavrittir. Kefal ve hamsi olması gerektiği gibi tam yağlı duruma gelir. Çinekop, tekir, kırlangıç ve kofana ocak ayında en bol dönemini yaşar ve en çok avlanan balıklardır.
ŞUBAT Bu ise ayı kalkan mevsiminin başlangıcı kabul edilir. Bu süre mayıs sonuna kadar devam eder. Gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, kaya balığı, levrek şubat ayında lezzetlidir. Şubat ayında uskumru, lüfer, palamut artık yağını kaybetmeye başlar fakat gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop, lezzetini korumaya devam eder.