Giriş Tarihi: 15.12.2017 09:59Güncelleme Tarihi: 15.12.2017 10:07
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
ET VE ATEŞARASI 15 CMOLMALI
Etleri pişirirken asla yakmayın. İzmir'in en büyük keyiflerinden biri de mangaldır. Etler ateşe 15 santimetreden daha yakın temas ederse karbonmonoksit üretiyor, bu da direkt kanserojen demek. Avrupa'da 6 ülkede mangal yasaklandı.
HANGİ BALIKLARI YEMELİYİZ?
OCAK Yılın ilk ayının en lezzetli balıkları uskumru, lüfer, palamut ve istavrittir. Kefal ve hamsi olması gerektiği gibi tam yağlı duruma gelir. Çinekop, tekir, kırlangıç ve kofana ocak ayında en bol dönemini yaşar ve en çok avlanan balıklardır.
ŞUBAT Bu ise ayı kalkan mevsiminin başlangıcı kabul edilir. Bu süre mayıs sonuna kadar devam eder. Gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal, kaya balığı, levrek şubat ayında lezzetlidir. Şubat ayında uskumru, lüfer, palamut artık yağını kaybetmeye başlar fakat gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop, lezzetini korumaya devam eder.
MART Kışın son ayında gümüş, izmarit, mezgit, kalkan, mersin, kaya balığı, kefal, levrek, yayın balıkları lezzetli ve bol bulunan balıklardır. Özellikle kalkan, levrek ve kefal mart ayında hem bol hem de çok lezzetlidir.