Ev yoğurdunun faydaları nelerdir? Evde yapılan yoğurt ve fabrika yapımı yoğurt arasında ne fark var? Ev yoğurdu nasıl yapılır? Yoğurt neye iyi gelir? Ev yoğurdunun sağlıklı yaşamda yeri nedir? Ev yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor. En önemlisi ise kansere karşı verdiği savaş. Özellikle gelişim aşamasında çocukların tüketmesi gereken yoğurt evde yapılıyorsa bir o kadar daha katkılı oluyor. Fabrika yapımı yoğurt yerine evde yapılanların tercih edilmesini söyleyen uzmanlar, kemik gelişiminde önemli yer edinen yoğurt için kritik uyarılarda bulundu. Detaylar haberimizde...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
EV YOĞURDU NASIL YAPILIR
Sütü tencerede kaynatın. Kaynarken hafif hafif karıştırıp, içindeki suyun buharlaşmasını sağlayın. Ocaktan aldıktan sonra mayalayacağınız yerde, ısısını koruyacak şekilde, etrafını kalın örtülerle sarın ve soğumaya bırakın.
Ara ara serçe parmağınızla ısısını kontrol edin. Süt sıcaklığı mayalanmaya uygun olduğunda, parmağınızda sıcağa biraz yakın şekilde ılıklık hissedersiniz. Ardından tahta kaşıkla, 1 litre süt için 1 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ılık sütten alacağınız biraz sütle iyice ezin ve püre kıvamına getirin.
Sonra sütün içinde iyice dağılana kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve tencereyi yine kalın örtü ile sıkı sıkı sardıktan sonra kalorifer yakınında 4-6 saat bekleterek mayalanmasını sağlayın.