Evde ilikli kemik suyu nasıl yapılır? İşte ilikli kemik suyunun püf noktaları...

Uzmanlar tarafından oldukça önerilen, bağışıklık sistemini güçlendiren, doğal kolajen olarak bilinen ilikli kemik suyu evde nasıl hazırlanır? Ev yapımı ilikli kemik suyu nasıl saklanır, muhafaza edilir? Kemik suyunun faydaları nelerdir? İşte evde hazırlayabileceğiniz ilikli kemik suyu tarifi ve kemik suyunun faydaları...

Kemik suyunun uzun süre ve düşük ısılarda pişirilmesi gerekmektedir. Kemik suyu yaklaşık 15 saat kadar kaynatılır. Bu kadar uzun süre pişirilmesi sonucunda kemikteki vitamin ve minarelerin tümü suya geçer ve kolajen, prolin, glutamin gibi vücut için oldukça değerli amino asitler ortaya çıkmış olur. Kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içeren kemik suyu, hiç karbonhidrat içermediği için de sıklıkla tercih edilmektedir. Yalnızca hasta olduğunuz zamanlarda değil hastalıklardan korunmak için de kemik suyu tüketebilirsiniz. Hem gelişim çağındaki çocukların hem de kemik erimesi gibi sorunlar yaşayan kişilerin haftada 2 kez ilikli kemik suyu tüketmesi tavsiye edilmektedir.


Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.