Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Listede yemeklerde ve salatalarda sık sık kullanılan zeytinyağı dikkat çekti. Aydın, Muğla, İzmir ve Şanlıurfa merkezli bu işletmelerin zeytinyağlarında tohum yağları tespit edildiği ifade edildi. Başka bir işletmenin ürettiği zeytinyağına daha düşük kaliteli ürün karıştırdığı tespit edildi.
Mersin'de ve Diyarbakır'da köfte ve Adana kebap üreten 5 ayrı firmanın ürünlerinde sakatat (taşlık) ve kanatlı et tespit edildi. Şenci marka fıstık ezmesinde gıda boyası kullanıldığı görüldü.
ET ÜRÜNLERİNDE SAKATAT
Karaman merkezli bir pide fırınında etli ekmek harcında sakatat (kalp) olduğu görüldü. Giresun'da hizmet veren bir ocakbaşının ızgara köftelerinde ise kanatlı et tespit edildi. Yapılan denetimler kapsamında İstanbul'da Kayseri mantısı üreten bir firmanın ürünlerinde kanatlı et ve sakatat (taşlık), kıymalı kol böreği üreten bir firmanın ürünlerinde de sakatat (taşlık) tespit edildi.