Vücut direncini yüksek tutmanın ve gribe karşı savunma kalkanı oluşturmanın yolunun beslenmeden geçtiğini söyleyen Dyt. Tugba Küçük, "Hasta olmamak için yediklerinizi özenle seçmeniz gerekiyor" dedi
Giriş Tarihi: 9 Aralık 2019 23:41
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Grip, bilindiği üzere bulaşıcıdır ve buna bağlı olarak en yaygın görülen salgın hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alır. Kış mevsiminde soğuk olan havaya karşı uyum sağlamak için vücudumuz daha fazla enerji harcar.
Sağlıklı beslenmeyen kişilerde bu ihtiyaç karşılanmak istendiğinde vücut direnci düşer ve kişi hastalıklara karşı savunmasız hale gelir. Vücut direncini yüksek tutmak ve gribe karşı savunma kalkanı oluşturmak için, bazı gıda ürünlerinin önemi vardır.
ADAÇAYI ANTİOKSİDAN bakımından zengin olan adaçayı, soğuk algınlığına iyi gelir. Adaçayı ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihaplarda da oldukça faydalıdır.
ZENCEFİL ZENCEFİLİN sayısız faydası pek çok bilimsel araştırma ile ispatlanmış. O faydalardan biri de bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi.
SOĞAN-SARIMSAK DOĞAL bir diğer antibiyotik de soğan ve sarımsakdır. Yapısındaki bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkiye sahip soğan ve sarımsağın, yemek ve salata soslarına mutlaka katılması gerekir.