Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
2- DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLER HANGİ SINIFLAR BAŞLADI?
DÜŞÜK ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve 8 ile 12'nci sınıfların yanı sıra ortaokul ve liselerin tüm kademlerinde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek. Ankara, Eskişehir, Sivas, Ağrı, Mardin, Diyarbakır ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu toplam 42 ilde okullar tüm kademelerde açılmış oldu.
3- KAÇ GÜN OKULA GİDİLECEK?
OKUL öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün. Ortaokul 5, 6, 7'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün. Ortaokul 8'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat. Lise hazırlık 9, 10, 11'inci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün. Lise 12'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat.
9- LGS TARİHİ DEĞİŞİR Mİ?
HAYIR. Şimdilik bir değişiklik yok. 8'inci sınıfların gireceği LGS 6 Haziran'da yapılacak. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Sınav, ilan edilen tarihte yapılacak ama çok olağanüstü bir durum olduğunda tabii ki değişebilir" demişti.
10- HAZIRLIK KURSLARI NE OLACAK?
LGS ve YKS gibi merkezi sınavlara hazırlık kurslarında, tüm illerde yüz yüze eğitim devam edecek.