Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Matcha, özel olarak yetiştirilen ve işlenen öğütülmüş bir yeşil çay tozu olan matcha, ülkemizde de popüler bir hal aldı.
Kaliteli bir yeşil çay çeşidi olan matcha çayının; içeriğinde bulunan antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde insan vücuduna pek çok faydası bulunur. Bu faydaları arasında yaşlanma karşıtı ektisi olması, anti kanserojen etkisi olması ve kilo vermeye yardımcı olması yer alır.
NASIL HAZIRLANIR?
Matcha çayı hazırlığı için 1 çay kaşığı matcha tozu ve 1 fincan sıcak su yeterlidir. Bir kase içinde matcha tozunu süzgeçten geçirerek dökmelisiniz. Kaynayan ve 80 dereceye kadar kısa süre soğutulan suyu hazırlayın. Biraz sıcak suyu tozun üstüne dökün ve bambu fırça ile kremamsı hale gelene kadar çevirin.
Matcha, yemeğin malzemesi olarak da sık sık kullanılıyor. Ayrıca şekerle uyumundan dolayı tatlı yapımında da tercih ediliyor. Örneğin; wagaşi(japon tatlısı), kek veya kurabiye gibi tatlılar, dondurma ve çikolata.
Aynı zamanda, Japon yemeği olan Tempura'yı yerken bazen tuza Maçça ekleniyor. Buna da Maçça tuzu denir.
UYARI
Matcha çayını içmeden önce herhangi bir olumsuzluk olmaması adına doktorunuza mutlaka danışmanız gerekmektedir.
MATCHA LATTE
MALZEMELER
2 tatlı kaşığı matcha çayı
100 ml sıcak su
3 tatlı kaşığı şeker (İsteğe bağlı)
1 fiske vanilya (İsteğe bağlı)
400 ml çok sıcak süt
Çırpma bardağı veya el blenderi
NASIL YAPILIR?
100 ml sıcak suya şekeri, vanilyayı ve yeşil çayı döküp iyice karıştırın. Sütü kaynamaya yakın ısıtıp çay karışımına ilave edin ve karıştırın. Dilerseniz el blenderiyle köpürtebilirsiniz.