Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Papatyagiller ailesinden olan karahindiba doğru tüketildiğinde pek çok faydası bulunuyor. Bazı hastalıkların önlenmesine yardımcı olan karahindiba vitaminler açısından da oldukça zengin bir bitki. Özellikle şeker hastalığına olan faydası ile bilinen karahindiba İbn-i Sina tarafından da tavsiye edildi. İşte karahindibanın kullanımı ve faydaları...
Bunun yanı sıra sarılık hastalığına karşı da karahindiba bitkisi tüketilmelidir. Karahindiba özellikle karaciğer hastalıklarına da iyi gelmektedir. Özellikle böbrek hastası olan kişiler karahindiba tükettiklerinde idrar çıkışı da artacaktır. Aynı zamanda kemik sağlığını güçlendirmek için de karahindiba bitkisi tüketilmelidir. Bu bitki cildi de parlatır ve temizler.
NEYE İYİ GELİR?
Karahindiba bitkisi belli başlı hastalıklara karşı sağlığı korur. Kanser hastalıklarına karşı da karahindiba bitkisi kullanılır. Bunun yanı sıra karahindiba bitkisi şeker hastalıklarını ve diyabeti de önler. Pek çok hastalığa iyi gelen karahindiba bitkisi kemik sağlığı ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı önemli bir besindir.
KARAHİNDİBA BİTKİSİ NASIL TÜKETİLİR?
Pek çok rahatsızlığa iyi gelen karahindiba bitkisi farklı şekillerde tüketilebilir. Anti-kanser özelliklere sahip olan karahindiba bitkisi ile ilgili laboratuvar çalışmaları yapılıyor. Bu bitkinin kanser hastalığına iyi gelip gelmediği ile ilgili klinik çalışmaları da sürüyor.
Gündelik yaşamda karahindiba bitkisi çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Farklı şekillerde karahindiba bitkisi çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Günümüzde özellikle salatalarda karahindiba bitkisi kullanılıyor. Aynı zamanda yemeklerde ve mezelerde de çeşitli şekillerde karahindiba bitkisi çok rahat bir şekilde kullanılabiliyor.
Yapımı:
İlk olarak 4 su bardağı su ile karahindiba kökünü yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Kaynayan karışımı, karahindiba yapraklarının üzerine dökün.
Ardından karışımın ağzını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra karahindiba çayınız içime hazır hale gelecek.
İsterseniz karanfil, tarçın, rezene tohumu, zencefil kökü ile 1 tutam karabiberi ve karahindiba bitkisini kavurarak da bir çay karışımı hazırlayabilirsiniz.