Çay pek çoğumuz için vazgeçilmez bir içecektir. Özellikle kahvaltıların veya sahurların olmazsa olmazı çay, gün sonunda da yorgunluğu gidermek için iftardan sonra da tercih ediliyor. Peki çayı oldukça sıcak içmenin zararlarını biliyor muydunuz? Bir tıp dergisinde yayınlanan çalışmaya göre; sıcak veya çok sıcak çay içmek, özellikle sigara içen ve alkol tüketen kişilerde yemek borusu kanseri riskini beş kat artırıyor. İşte detaylar...
Giriş Tarihi: 21.03.2024 15:55 Güncelleme Tarihi: 21.03.2024 15:55
Pekin Üniversitesi Epidemiyoloji ve Biyoistatistik Departmanından araştırmanın yazarı Prof. Jun Lv, sigara içmeyen veya alkol almayan kişilerde sıcak çayın yemek borusu kanseri riskini artırmadığını tespit ettiklerini ancak tütün veya alkol kullanan kişilerde kanser riskinin arttığını gözlemlediklerini söyledi.