• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

İzmir'de Ege'nin ramazan hediyesi dolmalık ekmek raflarda! Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır?

Ege Bölgesi'nde ramazan sofralarına özel olarak yılın sadece bir ayında hazırlanan dolmalık ekmek, İzmir'in Seferihisar, Urla gibi ilçelerinde raflarda yerini aldı. Ege Bölgesi'ne has yöresel lezzetlerden olan ekmek dolması, dolmalık ekmeğin üzerinden bir parça kesilerek, kıyma ve kavurma doldurularak hazırlanıyor. 'Ramazan sofralarının hediyesi' olarak nitelendirilen ekmek dolması ile uzun süredir süregelen bir gelenek yaşatılıyor. Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır? İşte detaylar...

İzmir'de Ege'nin ramazan hediyesi dolmalık ekmek raflarda! Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır?

Ramazan ayında, özenle kurulan sofralarda bu aya özgü hazırlanan lezzetler ile birlikte çeşitlilik de artıyor. Sahur ve iftar sofralarında uzun süre tok tutma özelliğine sahip olan ve isteğe göre hazırlanan ekmek dolması da bu lezzetler arasında yer alıyor.

HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

İzmir'de Ege'nin ramazan hediyesi dolmalık ekmek raflarda! Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır?

İzmir'in Seferihisar, Urla gibi ilçelerinde ramazan öncesi büyük bir hazırlık yapan fırıncılar, dolmalık ekmek satışlarına başladı. Yalnızca Ege yöresine has lezzetlerden olan dolmalık ekmek, diğer ekmek türlerinden farklı olarak, daha yumuşak bir hamurdan hazırlanıyor.

HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

İzmir'de Ege'nin ramazan hediyesi dolmalık ekmek raflarda! Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır?

Hamurun yumuşak olması için ise, içine şerbet ekleniyor. Aynı zamanda hamurun kabarık olması için 250 derecenin üstünde bir sıcaklıkla pişirilmesi gereken dolmalık ekmek, 2,50 TL'den satışa sunuluyor.

HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

İzmir'de Ege'nin ramazan hediyesi dolmalık ekmek raflarda! Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır?

Dolmalık ekmeği fırıncılardan alan vatandaşlar ise, ekmeğin üzerinden bir parça keserek içini kıyma ve kavurma gibi malzemelerle dolduruyor. 'Ramazan sofralarının hediyesi' olarak nitelendirilen ekmek dolması, uzun süredir süregelen bir geleneği yaşatıyor ve özenle kurulan sofralarda yerini alıyor.

İzmir'de Ege'nin ramazan hediyesi dolmalık ekmek raflarda! Dolmalık ekmek nedir? Ekmek dolması nasıl yapılır?

SEFERİHİSAR'DA ÇOK MEŞHUR
Fırıncılığa başladığı günden beri dolmalık ekmek satışı yaptıklarını belirten, Seferihisar'ın kırsal Ulamış Mahallesi'ndeki fırıncı Zeycan Aslan, "Dolmalık ekmek, ramazan hediyesidir. Sadece ramazan ayında yapılıyor. Vatandaşlar bizden dolmalık ekmeği alıyor, içini boşaltıyor ve daha sonra istediği gibi dolduruyor. Et kavuruyorlar, tavuk kavuruyorlar ve içine koyuyorlar. Değişik ve farklı bir yemek oluyor. Seferihisar'da çok sevilen meşhur bir yemek. Biz de evde kendimize yapıyoruz. İftara birbirlerini davet edenler mutlaka bu ekmeklerden alıyor. Aynı zamanda dolapta da saklanabiliyor" dedi.

BİZE ULAŞIN