HaberlerGaleriİzmirli avukat mesleğini bıraktı şimdi bu işi yapıyor
İzmirli avukat mesleğini bıraktı şimdi bu işi yapıyor
İzmir'de 10 yıl avukatlık yapan Duru İpek Doğan, baktığı davaların kendisinde yarattığı psikolojik etki nedeniyle mesleğini bırakıp restoran açtı. Eski avukat Duru İpek Doğan, "Eskiden yüksek mahkeme kararlarını okurdum şimdi yemek kitapları okuyorum, yeni yemekler araştırıyorum" dedi
Giriş Tarihi: 19 Ocak 2020 12:49
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Doğan, on yıllık meslek hayatında karşılaştığı vakalar ve baktığı dosyaların kendisinde travmatik etkilere neden olması nedeniyle mesleğini bırakıp aşçı olmaya karar verdi.
Aşçılık eğitimi ve staj döneminin ardından Hatay semtinde bir restoran açan Doğan, burada yaptığı yöresel yemekleri müşterileriyle buluşturuyor.
"PSİKOLOJİK YÜK HALİNE GELDİ"
Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada avukatlığın çok stresli bir meslek olduğunu belirterek kimsenin iyi bir sebeple avukata başvurmadığını ifade etti.
Baronun çocuk ve kadın hakları komisyonunda çalıştığı dönemde çok travmatik hikayeler dinlediğini dile getiren Doğan bu durumun kendisine bir süre sonra psikolojik yük halinde geldiğini dile getirdi.
Doğan bu yükü ömrü boyunca taşımak istemediğine karar verdiğini belirterek "Kadın ve çocuk hakları komisyonunda dinlediğim hikayeler gerçekten çok can yakıcı. Benim için en önemli kırılma noktası, '10 senede bende bu etkiyi yarattıysa 40 senede ne olacak' diye düşündüm. Aşçılık ve restoran işine girmeye karar verdikten sonra 4 ay aşçılık eğitimi aldım. Üç ay önce ailemle birlikte restoranı açtık." diye konuştu.