HaberlerGaleri Kabak dolması nasıl yapılır? Pratik kabak dolması tarifi
Kabak dolması nasıl yapılır? Pratik kabak dolması tarifi
Sağlığa faydası büyük olan kabağın dolması yapıldığında daha lezzetli olur. Kabak dolması kolayca hazırlanır? Gündemde bu sorunun cevabı çok fazla araştırılıyor. Pratik olmasıyla da çok fazla pişirilen kabak dolması tarifini sizler için derledik.
Giriş Tarihi :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Sağlığa faydası büyük olan kabağın dolması yapıldığında daha lezzetli olur. Kabak dolması kolayca hazırlanır? Gündemde bu sorunun cevabı çok fazla araştırılıyor. Pratik olmasıyla da çok fazla pişirilen kabak dolması tarifini sizler için derledik.
Kabak dolması Türk mutfağında çok fazla rastladığımız lezzetlerden biridir. Büyükten küçüğe genellikle herkesin sevdiği ve yaş kış tüketilebilen kabak dolması, üzerine yoğurt döküldüğünde de güzel bir ikili olur.
Malzemeler: 4 adet kabak 1 adet domates
İçine; 2 küçük boy soğan 1 adet yeşil biber 1 çay bardağı pirinç 1 tutam maydanoz 150 gr kıyma
Karabiber Kırmızı biber Tuz 1,5 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ
Suyu için; Yarım yemek kaşığı salça
Üzerine; Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın. Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
Kabakları çizgili bir biçimde soyun. İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın. Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin. Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz. Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.