Çoğu kişi için sabah kahvesi vazgeçilmezdir. Bir bardak kahvenin sizi uyandırmak ya da ayık tutmaktan başka görevleri de vardır.
Giriş Tarihi: 16 Kasım 2017 10:20
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Sağlıklı bir ömür sürmek, bunama riskinin azalması, bu etkiler arasındadır. Ancak kahvenizi tarçın, portakal suyu veya Hindistan cevizi ile sağlıklı hale getirmeniz şartıyla...
Cleveland Clinic'in yaptığı araştırmalar; düzenli kahve içenlerde kalp rahatsızlığı, solunum hastalığı, kanser, inme, şeker hastalığı ve böbrek hastalığı gibi risklerin daha düşük olduğunu gösteriyor. Ancak, vücudunuzun alması gerekenden daha fazla kahve tüketimi ya da eklediğiniz zararlı ek gıdalar beklenmedik, yan etkilere neden olabilir. Mesela eklenen şeker, kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Bunun yerine bal ya da pekmez tercih edebilirsiniz. Bu, birçok kahve tiryakisi için zor olabilir ama her gün içtiğiniz kahvenin vücudunuz için yararını atırmak, zararlarını azaltmak için birkaç küçük ekleme ya da çıkartma yapmanız gerekli.
KRONİK BİR ALIŞKANLIK
Kahve alışkanlığınızın sağlıklı olduğundan emin olun çünkü bu alışkanlık size küçük bir ayrıntı gibi gelse de hayatınızın bütününü kapsayan kronik bir alışkanlıktır. Bu yazımda sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Sizlerle fazla kahve tüketiminin yan etkilerini ve kahvenizi sağlıklı, vücut dostu bir seçenek haline getirmenin yollarını paylaşacağım.
TARÇIN
Kahve alışkanlığınızı değiştirmeye klasik bir yöntemle başlayın. Birkaç küp şeker yerine bir çay kaşığı tarçın, kahvenizi lezzetlendirir ve yumuşatır. Saf toz tarçın (tarçınlı şeker değil) kullandığınızdan emin olun. Veya kahve çekirdeklerini birkaç tarçın çubuğu ile demleyerek tatlandırabilirsiniz.
Yapılan bir araştırmada, her gün yalnızca 1/2 çay kaşığı tarçın tüketiminin, hücrelerin insülin duyarlılığını artırabildiğini göstermiştir. Bu, insülin direncine neden olan şekerin tam tersi etkidir.