• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...

Damaklarda bıraktığı tat ile kandil günlerinin vazgeçilmezi olan kandil simidinin nasıl yapıldığı araştırılıyor. Sade ve susamlı olarak satılan kandil simidi evlerde de kolayca yapılabiliyor. Mahlepli ve mahlepsiz olmak üzere iki şekilde de yapılabilen kandil simidi tarifi merak ediliyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli-mahlepsiz kandil simidi tarifi...

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...

Regaip Kandili'ni idrak ettiğimiz bugünde kandillerin vazgeçilmesi olan kandil simidi tarifi de araştırılıyor. Peki evde kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi için gereken malzemeler nelerdir? İşte kandil simidi tarifi...

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

4;5 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 çay bardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yumurta
Susam

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...

YAPILIŞI

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın. Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1,5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi...

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açıp çay bardağı yuvarlaklar kesin. Ortasını da şişe kapağı ile kesin. Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

  • SON DAKİKA