Sonbahar ve kış mevsiminin gözdesi bal kabağı ile yapılacabilecek lezzetli, pratik ve vitamin deposu olan bal kabağı mücveri nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte mücvere bir başka lezzet dokunuşu getiren 'bal kabağı' mücveri tarifi...
HAZIRLANIŞI İÇİN MALZEMELER
2 dilim bal kabağı orta boy kabak
3 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Bir avuç taze nane isteğe bağlı
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı un
Yarım paket karbonat
1 tatlı kaşığı nişasta mısır tercih edilir ama şart değil buğday da olabilir
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru kekik
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
BAL KABAĞI MÜCVERİ NASIL YAPILIR ?
Bal kabağını kabuklarını soyup rendeleyin, üzerine yeşillikleri doğrayarak ekleyin , sarımsakları rendeleyin tüm baharatları tuzu ekleyip karıştırıp yumurtayı kırın ve karıştırın. Üzerine un, nişasta, karbonatı ekleyin ve iyice karıştırın. Gerekiyorsa, bu aşamada tekrardan un ekleyebilirsiniz.
Vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Tavayı kızdırıp yağı koyun yağ iyice kızınca bal kabağından kaşık veya elinizle parçalar alın ve kızgın yağda koyu altın sarısı renk alana kadar önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını süzün. Lezzetli mi lezzetli bal kabağı mücverinizi; ister sıcak, ister soğuk, ister sarımsaklı yoğurtlu, isterseniz de yoğurtsuz servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...