HaberlerGaleriMali müşavirliği bırakıp fabrika kurdular! Şimdi yurdun dört bir yanına sirke gönderiyorlar
Mali müşavirliği bırakıp fabrika kurdular! Şimdi yurdun dört bir yanına sirke gönderiyorlar
İstanbul'da mali müşavirlik yaparken şehir hayatından sıkılıp Balıkesir'in Havran ilçesine yerleşen Bekir ve Funda Filiz Çetin çifti, kurdukları tesiste yılda 400 ton sirke üreterek yurdun dört bir yanına göndermeye başladı.
Giriş Tarihi: 14 Mart 2021 11:37
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) 322 bin lira destek alarak 2015'te 2,5 milyon liraya fabrika kuran iki girişimci, 5 kadın istihdam ettikleri tesiste mandalina, erik, gül, incir, kiraz ve bal başta olmak üzere 22 çeşit sirke üretiyor.
Funda Filiz Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağırsak florasını ve metabolizmayı düzenleyen sirkenin tıpkı yoğurt gibi insanların tüketmesi önerilen bir ürün olduğunu söyledi.
Sirke üretiminde kullandıkları meyvelerin ilçede yetiştirildiğini belirten Çetin, "Gaziantepli olduğum için evimizde turşumuzu, sirkemizi yapıyorduk. İtalya ve Türkiye'de yaptığım araştırmalar sonucunda yüzde 100 meyve suyundan doğal fermente sirkeleri üretiyoruz. Bayilik sistemiyle çalışıyoruz. Türkiye'nin her yerine satışımız var." dedi.
Çetin, İstanbul'dan farklı olarak Havran'da tabiatla iç içe yaşadıklarını, bol oksijen alıp yürüyüş yapabildiklerini, doğal beslendiklerini de dile getirdi.
İlçeyi çok sevdiklerini vurgulayan Çetin, "Havran'ın doğası çok güzel, ovası çok bereketli. Havran'da insanlar çok samimi ve içtendir. Sizi kucaklarlar, dışarıdan geldi diye kimseyi yadırgamazlar. Biz de o yüzden burayı tercih ettik." ifadelerini kullandı.
"ELMA SİRKESİ 8 AYDA OLGUNLAŞIYOR"
Çetin, kaliteli üretim hedefiyle devam ettikleri bu yolda ihracat da yapabilmek için çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Sirke yapımının uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu bildiren Çetin, elma sirkesinin 8 ayda olgunlaştığı bilgisini verdi. Çetin, baharatları elma sirkesinde 40 gün dinlendirdiklerini ifade etti.