Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
METEOROLOJİ 8 TEMMUZ HAVA DURUMU RAPORU
Kuzeydoğu'da Sağanak Yağış Bekleniyor, Yurdun Geri Kalanı Sıcak ve Açık Geçecek
Türkiye yeni haftaya sıcak hava ve yerel sağanaklarla giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre kuzeydoğu illerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.
Yerel Sağanak Yağışlar: Bu İllerde Dikkatli Olunmalı
Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olacağı kuzeydoğu kesimlerde, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde kısa süreli ama etkili sağanak yağışlar bekleniyor. Van'ın doğusunda da benzer şekilde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri öngörülüyor.
3 BÜYÜKŞEHİRDE YAĞIŞ YOK, SICAKLIK REKORA KOŞUYOR
Meteoroloji verilerine göre Ankara, İstanbul ve İzmir'de önümüzdeki üç gün yağış beklenmiyor. Gökyüzü, yer yer ince bulut geçişleri dışında genellikle az bulutlu ve açık olacak.
Ankara – Günlük sıcaklık 34‑36 °C arasında seyredecek, Perşembe ve Cuma günleri 37‑38 °C ile yılın en sıcak günleri yaşanacak.