Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Patates
Patates, yağ yakan yiyecekler arasında en mükemmellerinden biri olabilir. Bir araştırmaya göre haşlanmış patates her gün tükettiğimiz yiyecekler arasında en doyurucusu. Üstelik sadece boş kalori de değil, patates yediğinizde bol miktarda potasyum alıyorsunuz. Bu da vücudunuzda sodyum miktarını düzenleyip ödemi ve şişkinliği önlüyor. Üstelik haşlanmış patatesi yemeden önce soğutursanız içinde sindirilmesi uzun süren ve kilo vermenizi sağlayan dirençli nişasta oluşuyor.
Tarçın
Tarçın tatlı ihtiyacınızı azaltıp kan şekeri seviyenizi düzenliyor. Vücut sıcaklığını ve metabolizma hızını artırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor. Aynı zamanda vücutta insülin seviyesini düzenlemeye yardımcı olan tarçının içindeki sinnamaldehit maddesinin yağ yakıcı etkisi olduğu düşünülüyor.
Karpuz
Karpuzun sırrı yüzde 92'sini oluşturan su. Böylece hem az kalori alarak kolayca doymanızı hem de tatlı ihtiyacınızı gidermenizi sağlıyor. Karpuzda ayrıca likopen isimli antioksidan ile A ve C vitamini de var. Hayvanlarda yapılan deneylerde karpuz özü tüketen deneklerin yağ ağırlıklı beslendiklerinde diğerlerine göre daha az kilo aldıkları görülmüş.
Karalahana, ıspanak
Koyu yeşil yapraklı sebzeler çok büyük hacimli olmalarına karşın çok az kalori taşıyor. Aynı zamanda stres hormonuyla savaşan C vitamini ve yiyeceklerin enerjiye dönüşmesini sağlayan magnezyum içeriyorlar. Ayrıca bu sebzelerde bulunan tilakoid maddesi, yediklerinizdeki yağın vücutta tutulmasını engelliyor.