HaberlerGaleriÖksürük ve bronşit için neler tüketilmeli?
Öksürük ve bronşit için neler tüketilmeli?
Öksürük ve bronşit kış aylarının en rahatsız edici hastalıklarından birisi. Alt solunum yolunun önemli bir parçası olan bronşların enfeksiyon kapması adeta kışın bitmemesine neden oluyor. Kış ayları geldiğinde bronşlar dolar ve öksürükler daha da artar. Peki öksürük ve bronşit için neler tüketilmeli?
Giriş Tarihi: 23.12.2019 16:05
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
İŞTE SİYAH TURP VE BALIN FAYDALARI
1- İçerdiği yüksek miktardaki antioksidandan dolayı kan damarlarını hasardan korur. İnme ve felç riskini azaltır.
2- Düzensiz kalp atışları, yorgunluk ve kas kramplarının düzelmesine yardımcı olur.
4- Ter atmamızı sağlayarak toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
5- Öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Bronşiti hızlı bir şekilde geçirir, balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır.
SİYAH TURP BAL NASIL HAZIRLANIR?
1- Siyah turp ve balı hazırlaması oldukça kolaydır.
2- İlk olarak turpu yıkayın.
3- Siyah turpun tepesini kesin ve küçük bir delik oluşturun.
4- Daha sonra içerisine bir miktar bal ekleyip, turbu bardağın üzerine yerleştirin. Çünkü turpun altından sızıntı olacaktır ve siz o sızıntı halinde bardağın içerisine akan sıvıyı içeceksiniz.
5- Bu işlem için 12 saat beklemeniz gerekmektedir. 12 saatin sonunda bardağa akan sıvıyı tüketmeye başlayabilirsiniz.
Siyah turp ve balı yemeklerden önce 2 veya 3 kaşık alarak tüketmeniz gerekir. Öksürük için kara turp ve balı tükettiğinizde ertesi sabah öksürüğünüz kesilmiş olduğunu ve bronşlarınızın açılmış olduğunu fark edeceksiniz.