'PERDE PİLAVI'NIN YAPILIŞI
Pirinçler yıkandıktan sonra 20 dakika kaynar suda bekletilir.
Geniş bir tencere içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur, üzerine 700 grkuşbaşı doğranmış tavuk etini ekledikten sonra 5 dakika kavrulur.
Ardından tavukların üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir.
Suyu süzülmüş pirinçleri de koyduktan sonra tuz eklenerek kavrulur.
4 su bardağı sıcak su eklendikten sonra karıştırılır.
Kaynamaya bırakılan yemek kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
Daha sonra geniş bir tavanın içine 100 gr kabuğu soyulmuş bademleri, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı tereyağı koyulur.
Badem ve fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur.
Ardından 2 yemek kaşığı kuş üzümü ve yarım çay kaşığı tarçın ekleyip kavurmaya devam edilir.
Pilav piştikten sonra hazırlanan bademli karışım üzerine eklenir.
Son olarak pilav ılımaya bırakılır. Daha sonra dilimlenerek servis edilir. Şimdiden afiyet olsun...