HaberlerGaleri Pratik hazırlanan cağ kebabı tarifi nasıldır?
Pratik hazırlanan cağ kebabı tarifi nasıldır?
Erzurum'un meşhur lezzeti cağ kebabı evde de çok kolay yapılabiliyor. Sevilen et yemeklerinden biri olan cağ kebabının tadı dillere destandır. Peki sıklıkla pişirilen ve pratik şekilde hazırlanan cağ kebabı nasıl yapılır?
Giriş Tarihi :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Erzurum'un meşhur lezzeti cağ kebabı evde de çok kolay yapılabiliyor. Sevilen et yemeklerinden biri olan cağ kebabının tadı dillere destandır. Peki sıklıkla pişirilen ve pratik şekilde hazırlanan cağ kebabı nasıl yapılır?
Kuzu etinden yapılan cağ kebabının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Yapılışı emek isteyen cağ kebap, piştiğinde sofraları süslüyor ve afiyetle yeniyor. İşte sizler için derlediğimiz pratik cağ kebabı tarifi…
Malzemeler: -1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) -1 adet soğan
-100 gr yoğurt -yeterli miktarda lavaş ekmeği
-4 adet domates -6-7 adet yeşilbiber
-1 çay kaşığı tuz -1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı: Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin.
Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın.
Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.