HaberlerGaleriPratik hazırlanan ve lezzeti damakta kalan ayva tatlısı tarifi
Pratik hazırlanan ve lezzeti damakta kalan ayva tatlısı tarifi
Ayva meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Ayvadan yapılan tatlı hem lezzetli hem de hafif oluyor. Pratik hazırlanan ayva tatlısı tarifini haberimizde derledik, siz de notlarınıza alarak sevdiklerinize yapabilirsiniz.
Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2019 17:40
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Malzemeler: 3 adet ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az) 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil Yarım su bardağından biraz fazla su
Servis için: Kaymak File antep fıstığı Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için; Yarım limon 1 lt kadar su
Yapılışı: Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.
Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli.
Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin.