Çok sevilen ve sofralarda sıkça yer verilen Hünkar Beğendi, eskilerden günümüze kadar ulaşan bir lezzettir. Hem lezzetli hem de pratik Hünkar Beğendi tarifi ile siz de misafirlerinize güzel sunumlar yapabilirsiniz.
Giriş Tarihi: 17 Nisan 2021 11:36
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Çok sevilen ve sofralarda sıkça yer verilen Hünkar Beğendi, eskilerden günümüze kadar ulaşan bir lezzettir. Hem lezzetli hem de pratik Hünkar Beğendi tarifi ile siz de misafirlerinize güzel sunumlar yapabilirsiniz.
Saray ve halk mutfaklarında da pişen Hünkar Beğendi yemeğinin kolay tarifini haberimizde derledik. Hünkar Beğendi tarifi ile tadı damağınızda kalacak bir yemek pişirebilirsiniz.
İstanbul'da neredeyse her semtte bulunan bostanlar, taze sebze ve meyve ihtiyacını karşılamış, nüfus arttıkça çevre illerden, deniz ticareti geliştikçe diğer ülkelerden de sebze ve meyveler gelmiştir.
Hindistan'dan Afrika'ya oradan da Avrupa'ya yayıldığı bilinen patlıcanın Osmanlı mutfaklarına 16. Yüzyılda girişiyle İstanbul Saray ve halk mutfağında çeşit çeşit patlıcan yemeği sofralara süslemiş, o dönemlerden günümüze kadar yeni tarifler keşfedilerek yaklaşık 300'e yakın patlıcan yemeği yapılmıştır.
Osmanlı döneminde "badincan" denen patlıcan ile İstanbul mutfağında çok bilinen tarifler dışında yahni, pilav, gömme, çöp kebabı, çorba, kavurma, köfte, külleme, çığırtma, kızartma, turşu, islim kebabı, güveç, pilaki vb. yemekler yapılmıştır.