HaberlerGaleriPratik ve lezzetli köri soslu tavuk yapılışı!
Pratik ve lezzetli köri soslu tavuk yapılışı!
Tavuk ile çok yakışan ve severek tüketilen köri soslu tavuk tarifini sizler için derledik. Köri sosunu hazırlamak oldukça pratiktir. Büyükten küçüğe hemen hemen herkesin hayır diyemeyeceği bir lezzettir.
Giriş Tarihi: 14 Haziran 2019 16:01
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Malzemeler: 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için: 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt Yarım su bardağı sıcak su 2 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Roka
Yapılışı:
Derin bir tavaya sıvıyağı alınır. Sıvıyağ ısınınca üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilerek yüksek ateşte pişirilir. Bir miktar tuz serpilir ve karıştırılır.