Kulak memesinden az yumuşak hamur elde edelim. Rulo şekline getirdiğimiz hamuru yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamurları 6 parçaya ayıralım. Üzeri streçle örtülen hamurlar en az yarım saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlarımız tezgaha alınıp, un ve merdane yardımıyla açılır. İlk yufka biraz kalın açılır çünkü en alta gelecek. İlk yufkamız pişirilmeden, önceden yağlanmış tepsiye döşenir.Tepsiden taşan hamurun fazlalığı kesilir.
Kesilen kenarlar ilk hamurun üzerine döşenir. Diğer yufkalar çok ince açılır ve ikiye ayrılır. Sıcak suya daldırılıp çıkarılır. Yaklaşık 5 saniyeyi geçmeyen bu işlemden sonra sıcak sudan çıkan yufkalar olduğu gibi soğuk ve buzlu suya konulup şoklama işlemi yapılır. Son yufka kalana kadar bu işlem devam eder.
Kuruyan yufkalar kırışık şekilde tepsiye döşenir. Her katında aralarına eritilmiş tereyağı gezdirilen yufkaların dördüncü katında arasına peynir konulur. Tekrar tereyağı gezdirilen peynirlerin üzerine 4 kat daha şoklama işlemi yapılmış yufka döşenir. Bu aşamada her katına tereyağını gezdirmeyi unutmayalım.