Ramazan ayının başlamasıyla birlikte herkes sahurda tok tutan yiyecekleri araştırmaya başladı. Peki sahurda ne yenir ve hangi sahur yiyecekleri tok tutar? Bu yiyecekler nasıl yapılır? İşte sahurda tok tutan yiyecekler ve yapım tarifleri...
Giriş Tarihi: 17 Mayıs 2018 12:21
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Birbirinden leziz bu sahur tarifleri sayesinde gün boyu tok kalacaksınız!
DOMATESLİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELER
1 adet soğan
2 adet ince doğranmış kereviz sapı
3 diş ince doğranmış sarımsak
250 gr. konserve közlenmiş kırmızı biber
Tuz
1 adet küçük kutu domates salçası
250 gr. yeşil mercimek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tablet sebze bulyon
1 litre su
250 gr. yıkanmış ve doğranmış pazı yaprağı
Öğütülmüş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı erişte
Doğranmış soğanları ve kereviz saplarını zeytinyağıyla tencerede sotelerken içine sarımsağı ekleyin. Domates salçasını ve közlenmiş kırmızı biberleri blender'la çekip tencereye ilave edin. Mercimekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın. Mercimekleri ve ılık suda erittiğiniz sebze bulyonları tencereye aktardıktan sonra çorbayı hafifçe karıştırıp içine 1 litre su, erişte, bir tutam tuz ve öğütülmüş tane karabiber ekleyin. Çorbayı 40 dakika hafif ateşte pişirin. İçerisine kekik ve pazı yapraklarını ekleyin. Domatesli yeşil mercimek çorbanız hazır! Afiyet olsun.
MUZLU YULAFLI PANCAKE MALZEMELER
3 adet muz
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı chia tohumu
Pişirmek için hindistan cevizi yağı, yoksa tereyağı
MUZLU YULAFLI PANCAKE NASIL YAPILIR?
Tüm malzemeleri bleder'a ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tavayı orta sıcaklıkta ısıtın ve içine yağı koyun. Bir kepçe tavaya ekleyin ve spatulayla çevirin.
Pankeklerinizi taze meyveler ve fındık ezmesiyle servis edebilirsiniz. Üzerine üsterseniz biraz tarçın veya hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.