Ramazan ayının başlamasıyla birlikte herkes sahurda tok tutan yiyecekleri araştırmaya başladı. Peki sahurda ne yenir ve hangi sahur yiyecekleri tok tutar? Bu yiyecekler nasıl yapılır? İşte sahurda tok tutan yiyecekler ve yapım tarifleri...
Giriş Tarihi: 17 Mayıs 2018 12:21
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
MUZLU YULAFLI PANCAKE MALZEMELER
3 adet muz
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı chia tohumu
Pişirmek için hindistan cevizi yağı, yoksa tereyağı
MUZLU YULAFLI PANCAKE NASIL YAPILIR?
Tüm malzemeleri bleder'a ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tavayı orta sıcaklıkta ısıtın ve içine yağı koyun. Bir kepçe tavaya ekleyin ve spatulayla çevirin.
Pankeklerinizi taze meyveler ve fındık ezmesiyle servis edebilirsiniz. Üzerine üsterseniz biraz tarçın veya hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz.
PATATESLİ OMLET
1 adet orta boy patates
3 adet yumurta
Yaklaşık 1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Arzuya göre bir tutam maydonoz
PATATESLİ OMLET NASIL YAPILIR?
Ramazan'da yapabileceğiniz tok tutan tariflerden biri olan patatesli omlet için ilk önce patatesi soyup yıkayın, ardından küp küp doğrayın ya da rendeleyin. Daha sonra içerisine un ilave edin. Ayrı bir kapta yumurtaları kırıp çırpın. Yumurtaya tuz ve karabiber ekleyin. Sonra patatesleri ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kızgın yağda kapağını kapatarak pişiriyoruz. Bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin. iyice kızardıktan sonra ocaktan alıp servis yapıyoruz.