Salça en çabuk bozulan gıdalardan biridir. Özellikle ağzı açık kaldıysa bozulması hızlanır. Peki salçanın çabuk bozulmaması içine ne yapmak gerekir? İşte cevabı...
Giriş Tarihi: 4 Kasım 2017 15:24
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Salçanın bozulmamasını ve küflenmemesini istiyorsanız yapmanız gereken şey domates salçasının üzerine bir miktar zeytin yağı dökmek. Bu işlemin ardından salça kavanozunu ters çevirerek hava almasını engellemek ve soğuk nemli olmayan bir yerde saklamak.
Eğer salçanızın raf ömrünün uzun olmasını istiyorsanız her zaman salçayı küçük kavanozlara koymaya özen gösterin. Büyük kavanozlarda hava daha fazla olacağı için salçanın bozulmasına neden olur. Küçük kavanozların içi fazla hava içermediği için salça daha uzun süre korunur.
Bir tavanın içinde katı yağı eritin ve eriyen yağı salçanın üzerine akıtın. Yağ salçanın üzerinde eriyecek ve katılaşacaktır. Katılaşan yağ salçanın hava almasını engelleyecek ve salçanın ömrünü uzatacaktır.
Ev yapımı salçanın içine bir diş sarımsak atarsanız salçanın bozulmayacağını göreceksiniz.
Salçayı kabından alırken her zaman temiz kaşık kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Yemek artıkları salçanın içinde kalırsa bu salçanın hemen bozulmasına neden olur.