HaberlerGaleri Tadı damakta kalan höşmerim tatlısı nasıl yapılır?
Tadı damakta kalan höşmerim tatlısı nasıl yapılır?
Hafif ve lezzetli olmasıyla çok sevilen höşmerim tatlısının yapılışı da kolaydır. Akşam yemeklerin üstüne de rahatlıkla yenebilen höşmerim tatlısının nasıl yapıldığını haberimizde derledik.
Giriş Tarihi :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Hafif ve lezzetli olmasıyla çok sevilen höşmerim tatlısının yapılışı da kolaydır. Akşam yemeklerin üstüne de rahatlıkla yenebilen höşmerim tatlısının nasıl yapıldığını haberimizde derledik.
Balıkesir yöresinin meşhur tatlısı höşmerimin tarifi internette sıkça araştırılıyor. Peynir helvası olarak da adlandırılan höşmerim tatlısı pratik bir şekilde yapılır ve çayın yanında afiyetle tüketilir.
Malzemeler:
2 kilo çiğ inek sütü
6 su bardağı şeker 2, 5 su bardağı irmik
2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı peynir mayası
İsteğe bağlı gıda boyası
Üzeri için: Hindistan cevizi
Yapılışı: Önce çiğ süt süzülüp ılıyına dek ocakta ısıtılır, yoğurt mayalar gibi ılıyınca 1 tatlı kaşığı peynir mayası atılır. Ocaktan alınıp karıştırılır ve üzeri kapatılıp sarılır, 1 saat beklenir.
Süre sonunda mayalanan peynir karıştırıcı çırpma teliyle dağıtılır. Ocağa konup şeker, irmik ve yumurta konur karıştırmaya devam edilir. Orta ateşte lok lok kaynayana dek karıştırılır.
İsteyen boyayı da koyup birkaç tur karıştırınca ocak kapatılır ve kaselere boşaltılır. Ilıyınca buzdolabına konur, 1 gün sonra yenmesi daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.