HaberlerGaleriTadı damakta kalan höşmerim tatlısı nasıl yapılır?
Tadı damakta kalan höşmerim tatlısı nasıl yapılır?
Hafif ve lezzetli olmasıyla çok sevilen höşmerim tatlısının yapılışı da kolaydır. Akşam yemeklerin üstüne de rahatlıkla yenebilen höşmerim tatlısının nasıl yapıldığını haberimizde derledik.
Giriş Tarihi: 12.06.2019 16:31Güncelleme Tarihi: 12.06.2019 16:31
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
2 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı peynir mayası
İsteğe bağlı gıda boyası
Üzeri için: Hindistan cevizi
Yapılışı: Önce çiğ süt süzülüp ılıyına dek ocakta ısıtılır, yoğurt mayalar gibi ılıyınca 1 tatlı kaşığı peynir mayası atılır. Ocaktan alınıp karıştırılır ve üzeri kapatılıp sarılır, 1 saat beklenir.
Süre sonunda mayalanan peynir karıştırıcı çırpma teliyle dağıtılır. Ocağa konup şeker, irmik ve yumurta konur karıştırmaya devam edilir. Orta ateşte lok lok kaynayana dek karıştırılır.