HaberlerGaleriTrileçe nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli trileçe tarifi!
Trileçe nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli trileçe tarifi!
Tadının güzel olması ve hafifliği ile trileçe tatlısı sıkça tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Kolay hazırlanan trileçe tatlısı özellikle Ramazan ayında iftarda tercih ediliyor. Sütle yapılması ve çok şerbetli olmaması açısından da seviliyor.
Giriş Tarihi: 22.05.2019 16:46Güncelleme Tarihi: 22.05.2019 16:46
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Sütlü sosu için; 3,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı toz şeker 200 g sıvı krema
Karamel sosu için; 1 çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 200 g sıvı krema
Üzeri için; 1 paket krem şanti
Yapılışı: Kremşantili trileçe yapmak için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim. 170°lik fırında 10 dk, sonra ısıyı 150° düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim.
Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim. Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım. Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım. Son olarak sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim.