HaberlerGaleriÜlkelerin kendine özgü kahvaltı kültürleri! Hangi ülke kahvaltıda ne tüketiyor?
Ülkelerin kendine özgü kahvaltı kültürleri! Hangi ülke kahvaltıda ne tüketiyor?
Her ülkenin kültürü farklı. Bu kültür farklılığına kahvaltı da dahil. Her ülkenin kendine özgü yeme alışkanlıkları var. Bazı ülkelerde kahvaltıda balık tercih edilirken, bazı ülkelerde pankek türü yiyecekler tercih ediliyor. Peki, dünya güne nasıl başlıyor? İşte detaylar...
Giriş Tarihi: 17 Haziran 2020 14:19Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020 18:28
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
FRANSIZ KAHVALTISI
Tabii ki tipik bir Fransız kahvaltısı dendiğinde gözümüzün önünde fırından yeni çıkmış çıtır çıtır bir croissant, yanında taze meyvelerden yapılmış bir reçel ve mis gibi kokan bir kahve canlanıyor. Fransız kahvaltısının en güzel tarafı da eğer güzel croissant yapan bir fırın bulursanız bunu evde, kendinizi Eiffel manzaralı minik bir kafede hayal ederek de tekrarlayabilme şansınızın olması.
İNGİLİZ KAHVALTISI
Geleneksel İngiliz kahvaltısı, sabahları büyük ve doyurucu bir öğün yemeyi tercih edenler için. Kızarmış yumurta, sote mantar, ızgara domates ve domates sosunda pişmiş fasulye bu kahvaltı tabağının olmazsa olmazlarından. Tabi yanında çıtır çıtır kızarmış ekmekle birlikte. İngilizler bu kahvaltıda bacon ve sosis de tercih ediyorlar. Siz bu kahvaltıyı evde hazırlamak isterseniz yanında bir fincan Earl Grey çayı ile menüyü tamamlayabilirsiniz.
AMERİKAN KAHVALTISI
Aslında Amerika epey büyük bir kıtaya yayılmış olduğundan kahvaltı menüleri de ülkenin bir ucundan diğerine göre değişkenlik gösteriyor. Fakat filmlerde gördüğümüz en klasik kahvaltı için ülkenin genelindeki en tipik kahvaltı diyebiliriz. Onlar yumurta ve kızarmış pastırma ile yanında tatlı niyetine pankek yeseler de, siz bu tatlı-tuzlu karışımı tercih etmezseniz sadece akçaağaç şuruplu pankek ile Amerikan kahvaltısı hazırlayabilirsiniz. Büyük bir fincan kahve ve portakal suyu da bu menünün yanında çok iyi gidecek.
MEKSİKA KAHVALTISI
Meksika kahvaltısının en popüler lezzetlerinden biri Chilaquiles denen, üçgenlere bölünmüş gevrek mısır tortillası parçalarının üzerine yeşil ya da kırmızı salsa sosu dökülerek yapılan bir yemek. Ardından bu karışım tortillalar yumuşamaya başlayana kadar hafifçe kaynatılıyor.
Genellikle ekşi krema, avokado dilimleri ya da kızarmış yumurta ile servis edilen bu tarifin bu kadar popüler olmasının bir nedeni de bir önceki günden kalma malzemelerle hazırlanabilmesi.
VENEZUELA KAHVALTISI
Venezuela kahvaltısının olmazsa olmazı, sadece bu ülkeye değil komşularına da özgü bir ekmek türü olan ve mısırdan yapılan "Arepa". Arepa başta kahvaltı olmak üzere günün her öğününde tüketiliyor. Lavaştan daha kalın olan arepalar, peynir, tavuk, kırmızı et, avokado salatası, fasulye ya da yumurta ile sandviç gibi dolduruluyor. Ülkeye özgü bir başka kahvaltılık lezzetse perico isimli, bizdeki menemeni çok andıran soğanlı, domatesli ve tereyağlı çırpılmış yumurta.