Gevrek, boyoz, kumru, kokoreç ve döner... İzmir'e özgü bu yiyecekleri deneyebileceğiniz en meşhur yerler lezzet avcılarını çağırıyor
Giriş Tarihi: 11 Ocak 2020 22:38
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
BOYOZ VE GEVREK Sabah erken saatlerde tüm Alsancak'ı kaplayan iştah açıcı kokuyu izlerseniz Dostlar Fırını'na ulaşacaksınız.
Damak tadınıza uygun birçok boyoz çeşidi var. Patlıcanlı, mercimekli, ıspanaklı, peynirli, patatesli, acı tatlı, ballı, nutellalı ve daha birçoğu var.
Bu fırın 1983 yılından beri boyoz yapıyor. İşin başına geçen genç kuşak, klasik boyozun yanı sıra yeni denemeler de yapmış.
Hepsi birbirinden lezzetli. Parmak yedirtecek cinsten. Boyozun yanında yumurta yemek ise usulden. Bu yumurtalar bir kutunun içinde, 140 derecede 8 saatte pişiyor. Yumurtaları ortadan ikiye bölmek için misina kullanılıyor.
FIRININ ADI YOK Gevreğin adresi ise Zeynel Usta'nın fırını. Bu işin ustası da Zeynel Ergin. Koca İzmir'de daha iyi gevrek yapan yok. Alsancak'taki fırın tam 150 yıllık. Gevrek hamuru, pekmezli suda kaynatılıyor ve burgusuz yapılıyor. Fırının adı yok. Kimisi Rum fırını, kimisi tarihi fırın, kimisi de mavili fırın diyor.