Giriş Tarihi :
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Pancarları veya patatesleri kabuğunu incecik soyun ve mandolin rende ile ince dilimler elde edebilirsiniz. Dilimlenmiş pancar veya patatesleri bir kaseye alıp, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar ile iyice harmanlayın ve 10 dakika kadar bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve pancar veya patates dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde kağıdın üzerine yayın.15-20 dakika kadar pişirin, 5 dakika da fırının kapağı açık pişirin. Fırından çıkan cipsleri tuzla harmanlayıp servis edebilirsiniz. İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
TAM BUĞDAY GRİSSİNİ
1 çay bardağı siyez unu / tam buğday unu / badem unu / yulaf unu
2 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı instant maya ( veya kabartma tozu/ karbonat)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı mavi haşhaş
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı chia tohumu / 1 yemek kaşığı keten tohumu
Çeşitlendirmek için dilediğiniz alternatifi kullanabilirsiniz
Ilık su ve mayayı bir kapta karıştırın. Unları ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve üzerlerine sevdiğiniz tatları ekleyin. Maya ve suyu, kuru karışımın içerisine ekleyin ve zeytinyağı ekleyin. Hamuru 3-5 dakika yoğurun ve üzerine nemli bir bez yardımı ile eşit parçalara bölün ayırdığınız hamur parçalarını elinizle uzun uzun rulo şeklini verip (13 adet) tepside bir süre daha (fırın ısınana kadar dinlendirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında istediğiniz kıtırlık seviyesine göre 15dakika pişirin daha kıtır isterseniz 5-10 dakika daha ısıyı 150 dereceye düşürerek pişirebilirsiniz.