Zeytinyağının zararı var mı? Zeytinyağı, zengin aroması, lezzeti, sağlık yararları bakımından bilinen ve binlerce yıldır sofralarda yer bulan bitkisel bir yağdır. İnsan vücuduna verdiği faydalar saymakla bitmiyor. Ancak bazı besinlerin yanlış tüketimi oldukça zararlı olabiliyor. İşte faydalı olmayan o besinler...
Giriş Tarihi: 03.04.2024 16:43 Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 16:46
Zeytinyağının fazla tüketimi sağlığa zararlı olabilir. Eğer zeytinyağını kızartma için kullanacaksanız yağın yanmamasına özen göstermelisiniz. Yanmış zeytinyağı kullanılmamalıdır.Zeytinyağı safrada taş oluşmasını engelleme özelliğine sahiptir. Ancak fazla tüketildiğine tam ters olacak şekilde safra kesesinde taş oluşumu meydana gelebilir.
İŞTE FAZLASI ZARAR BESİNLER
Zeytinyağı, belki de tüketebileceğiniz en sağlıklı yağlardan biridir. Ancak pek çok kişi zeytinyağı hakkında konuşurken genellikle bu faydaların çoğunun sızma zeytinyağından geldiğini unutur. Bu nedenle günde 3 yemek kaşığından fazla zeytinyağı tüketiminin vücuda çeşitli zararları vardır.
Süt
Çok fazla süt ve süt ürünleri tüketmek sağlımız için sanıldığı kadar faydalı değil! Süt, emilebilir kalsiyum ve D vitamini içermesine rağmen çok fazla tükettiğinizde bir gün içinde alınması gerekenden daha fazla kalori alabilirsiniz. Bu nedenle mevcut diyetinizi düşünün ve buna göre tüketilecek süt miktarına karar verin. Sütten kalori almadan diyetinizi zenginleştirmenize yardımcı olabilecek başka D vitamini, protein ve kalsiyum kaynakları olduğunu da unutmayın.
Tam tahıllı ekmek
Dilimlenmiş beyaz ekmek, dilim başına 3 grama kadar şeker içerir ancak tam buğday ekmeği yapılırken unun acılığını maskelemek için daha da fazla şeker kullanılabilir. Elbette beslenmenizden ekmeği tamamıyla çıkarmayın ancak kaliteli tam buğday ekmekleri yapan yerleri keşfetmekte fayda var.