Denizli Tavas'ta gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarının ardından tutuklananlar arasında Garipköy'ün ilk Belediye Başkanı Osman Pakmak'ın da olduğu ortaya çıktı. 1992-1999 yılları arasında DYP'den başkan seçilen ve 7 yıl görev yapan Osman Pakmak ile ilgili şok eden iddia ise FETÖ'nün idari yapılanmasına göre sözde Tavas eyaletinin 1 numaralı ismi olması.
23 Ağustos'ta tutuklanan Pakmak'ın el konulan cep telefonu ve evdeki bazı rehber ve özel eşyaları arasında eski başkanın Fethullah Gülen'in yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletine ait telefon numaraları ve arama kayıtlarına ulaşıldı. İddiaya göre Denizli'de şu ana kadar tutuklananlar arasında yalnızca Pakmak'ın örgütün üst yönetimiyle bizzat görüştüğüne dair delillere ulaşıldı. Halen cezaevinde bulunan Pakmak, memleketi Garipköy'de uzun yıllar sınıf öğretmenliği ve okul müdürlüğü yaptı. 1992'de Garipköy'ün belde belediyesi statüsü kazanmasının ardından ilk belediye başkanı oldu.
Kestanepazarı detayı
İlkokuldan sonra Nazilli'deki dedesinin yanında yaşamaya başlayan Parmak 1960'lı yılların sonlarında ise, İzmir'deki Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği'nin yardımıyla eğitim için İzmir'e yerleşti. Ve iddiaya göre o yıllarda Kestanepazarı Camii'nde vaiz olan Gülen ile tanıştı.
Pakmak'ın o günden bu yana Gülen cemaatinin içinde yer aldığı öne sürülüyor.
SEBAHATTİN ALP