Başkan Erdoğan'dan Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük İstanbul mesajında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Tarihi mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını söyleyen Başkan Erdoğan, 7'li koalisyonun dün Maltepe'de düzenlediği mitinge atıfta bulunarak, "Dün Maltepe'deymişler. 15 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz.Kim olduğunu biliyorsunuz." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, 7'li koalisyona gerekli cevabın sandıkta verileceğini belirterek, "Bu terör örgütleriyle beraber gezen Kılıçdaroğlu'na bu vatanı böldürtmeyeceğiz." dedi. Türkiye Yüzyılı vurgusu yapan Başkan Erdoğan, "İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle beraber kuracağız. Avrupa'nın gazeteleri şimdi burayı izliyor. İşte cevabı siz vereceksiniz. Bu ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen 'Büyük İstanbul Mitingi'nde açıklamalarda bulundu. Meydanı hınca hınç dolduran kalabalığın sayısını açıklayan Başkan Erdoğan Atatürk Havalimanı'ndaki mitinge gelen kişi sayısının 1 milyon 700 bin kişi olduğunu duyurdu. Başkan Erdoğan ekonomide yeni adımlar atılacağını ifade ederken farklı projelerin devreye alınacağının altını çizdi. Kamu, emekli ve asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin de konuşan Başkan Erdoğan salı günü oranı duyuracağını paylaştı. Diğer yandan "Büyük İstanbul Tüneli" projesi kapsamında İstanbul Boğazının altından 3.tünelin geçirileceğini belirtti..

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"1 MİLYON 700 BİN KATILIM VAR"

15 Mayıs'ta birilerini emekliye sevk edeceğiz. Kim olduğunu biliyorsunuz. Dün Maltepe'deymişler. Resmi rakamı getirdiler bize 1 milyon 700 bin...

Sadece bir semtini bile sevmenin ömre bedel olduğu İstanbul'u doğumdan bu yana aşlkla sevdik. Buranın hizmetkarı olduk. İstanbul Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Kırım'dan Kerkük'e özbeöz kardeşlerimizin şehridir. Bütün dünya önümüze serilse, nerede yaşayacaksınız diye sorsalar vereceğimiz cevap her zaman sadece İstanbul'dur.

Aldığımız her nefesinde tarifsiz huzur bulduğumuz tek yer İstanbul'dur. Burası tarih boyunca insanlığın hep göz bebeği olarak kalmayı başarmıştır.

Burası, inancına, meşrebine hiçbir farklılığına bakmadan herkesi kucaklayıp bağrına basan şehir. İstanbul'un bu farklılığı zaten bizi bu şehre farklı bir şekilde hizmetkar olmaya sevk ediyor.

Bizlerle birlikte olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Atatürk Havalimanı bizim için sadece eskiden gelip geçtiğimiz, seyahatlarimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer değil.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Bunların bu ülkede dikili taşı yok. Dikili ağacı yok. Benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı sandıkta verecektir. Kardeşlerim biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bu terör örgütleriyle beraber gezen Kılıçdaroğlu'na bu vatanı böldürtmeyeceğiz.

Atatürk Havalimanı'na şimdi de TEKNOFEST'i gömmek istiyorlar. İHA'ları, SİHA'ları AKINCI'ları bunlara gömdürmeyeceğiz. Savunma Sanayiimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız."

Millli iradenin şahlanışı olan 15 Temmuz destanından rahatsızlık duyanlar buradan her geçtiklerinde aynı hezimeti tekrar yaşıyor. Niye mitingini burada yapamadı? Maltepe'de yaptı. Neden? Çünkü bu iş farklı bir şey. İnşallah onların bu kabuslarını da hiç bitirmeyeceğiz.

Tarihi mitingden tarihi görüntüler! Alanı hıncahınç doldurdular

"BU ÜLKENİN ÜZERİNDE KARANLIK HESAPLAR YAPANLARIN YÜZÜ DÜŞSÜN"

Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Bugün de milletimizle yol yürüyoruz. Eğer siz tamam derseniz bu iş bitmiştir. Tamam mı?

Bay Kemal boş sözü reis son sözü söyler diyor. İşte benim milletim böyle. Zeka fışkırıyor her yerden. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle beraber kuracağız.

Avrupa'nın gazeteleri şimdi burayı izliyor. İşte cevabı siz vereceksiniz. Bu ülkenin üzerinde karanlık hesaplar yapanların yüzü düşsün.


Dün Kayseri'deydik. 135 bin kişi vardı. Mersin'de 80 bin kişi vardı. Heyecan muhteşemdi, hepsi kararı vermişti. Caddelerdeki meydanlardaki bu tablo bize 21 yıldır hizmet verdiğimiz milletimizle aramızdaki bağın ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Bir önceki gün Erzurum'daydık. Dadaşlar otobüsümüzün önün ükesti, yürütmüyorlardı. Alanda 130 bin kişi vardı. Dadaş bu Dadaş. Onlarla beraber alana yürüdük.

Tabii bugün İstanbul hepsinden bir başka güzel. İstanbul bugün kendine yakışanı, kendi evladını, ona hizmetkar olanı çok iyi tanıdığı için biliyor.

"SİZİN GEÇMİŞİNİZ BOZUK"

İstanbul'u bu kardeşiniz kurtardı mı? İstanbul'u susuzluktan, çöp dağlarından kurtrardık mı? Ümraniye'de çöp dağları patladı. 39 kardeşimiz öldü. Ey Bay Bay Kemal sen bunların hesabını nasıl vereceksin? Sizin geçmişiniz bozuk. Biz orayı spor tesisleriyle donattık. Niye? Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Şimdi oralar spor tesisleriyle donatıldı. İstanubl'u doğal gazı 50 bin eve girmişti biz 1 milyon 250 bin eve çıkardık. Bizim farkımız bu.

Türkiye'nin her kazanımından rahatsızlık duydular. Bunu açıkça söylemekten çekinmediler. Ne diyorlar? 'Bu hükümet dünyanın en doğru şeyini de yapsa biz yine karşı çıkacağız.' O yüzden biz sözümüzü milletimize söylüyoruz.
"ÖNCE NEREDEN NEREYE GELDİĞİMİZİ GÖRMEMİZ LAZIM"

Yürümekle bu yol bitmez. Yapacağımız çok şey olur. Tabii ki sorunlar da var. Ama önce nereden nereye geldiğimizi görmemiz lazım. Bir yönetici düşünün hizmet üretmek için engel üstüne engel aşmak zorunda kalıyor. Bizi hizmetten alıkoymak için neler yaptılar neler... İstanbul'u sadece CHP'nin sadece çöpünden çamurundan kurtarmakla kalmadık. Bu şehrin sahip olduğu avantajları zenginleştirerek dünyanın gıptayla baktığı bir hale getirdik.

"İBB BAŞKANI İSTANBUL'DA DURMUYOR"

Nereden nereye... Boğazın suyunu Haliç'e bağladık. Neylke? Tünel sistemi ile. Bu suyla birlikte Haliç'teki o kirli su teömzilendi. Bizden sonra da İstanbul'un başındaki adam maalesef rezil etti. Şimdi de İstanbul'u sel bastığı zaman bunun gittiği yer belli. Ya yurt dışı ya Bodrum. O da yetmiyor. Bay Bay Kemal ona bir talimat vermiş. 'Sen niye İstanbul'da duruyosun çık Van'a git'. Orada da PKK'lılarla anlaşmışlar, onların işaretini yapıyorlar.

Ya Ekrem sen Trabzonlusun. Türkiye bunlardan çok çekti. İstanbul'a hizmetkar olmak varken oralarda ne işin var? 2024'te ona da dersini vermeye var mısınız?

"TÜRKİYE'Yİ DIŞARIYA ŞİKAYET EDİYORLAR"

Montaj olduğunu bildiği halde 17-25'te FETÖ ihanet çetesinin kaset kumpasına sarılanların mesajı açık değil mi?

Bunların ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberlkiği gibi bir gayesi olabilir mi? Kendi ülkesini dışarıya şikayet edenden bu ülkenin hayrına bir şey olur mı?

Konut ve gıda fiyatları başta olmak üzere hayat pahalılığını boşa saymıyoruz. Yakından takip ediyoruz. Zamanla bunların hal yoluna girdiğini göreceğiz. Bunların da üstesinden biz geleceğiz.

21 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

Gümbür gümbür eserlerimizle, her şeyimizle bu yoldayız. Bizde laf yok icraat var. Bizde proje var, eser var program var.


BAŞKAN ERDOĞAN, KISIKLI'DA KENDİSİNİ BEKLEYEN VATANDAŞLARLA SELAMLAŞTI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılmak için hareket ettiği sırada Kısıklı'da konutunun önünde bekleyen vatandaşlarla selamlaştı.

Başkan Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılmak için Kısıklı'daki konutundan çıktı. Bu sırada yol kenarında kendisini bekleyenleri görünce aracı durduran Erdoğan, vatandaşlarla selamlaştı.

Erdoğan, çocuklara oyuncak da dağıttı.

Bu sırada, bir vatandaş tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin bulunduğu "Pazara kadar değildi Reis. Seninle dostluğumuz, mezara kadar sevgimiz, bağımız ve sonsuz aşkımız." yazılı pankart açıldığı görüldü.

.

D-100'DE 'BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ' YOĞUNLUĞU
Cumhur İttifakı'nın Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği 'Büyük İstanbul Mitingi' öncesi D-100 karayolunda yoğunluk oluştu. Cumhur İttifakı'nın Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştireceği 'Büyük İstanbul Mitingi' öncesi Çatalca ve Beylikdüzü'nden Yeşilköy'deki miting alanına giden partililer D-100 karayolu, Atatürk Havalimanı katılımında yoğunluğa neden oldu. Metrobüs ve metro aktarmalarıyla miting alanına gidenlerin yanı sıra, Ak Parti ilçe teşkilatlarının otobüs ve minibüsleri de miting alanına ulaşmak için trafikte bekledi. Bazı vatandaşlar ise, oluşan trafik nedeniyle miting alanına yürüyerek gitti. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde polis helikopteri, miting alanı ve çevresinde zaman zaman devriye uçuşu yapıyor.



"TEMELİ ATILAN KONUT SAYISI 59 BİNİ BULDU"

Deprem bölgesinde 3 ayda yeni konutların inşasına başladık. İlk köy evlerini bayramda teslim ettik. Temeli atılan konut sayısı 59 bini buldu. Yaklaşık 319 bini bir yıl içinde teslim edilecek şekilde 650 bin konutla şehirlerimizi inşa edeceğiz.

FAİZ MESAJI

Dünyada herkes faizi yükseltirken biz düşürüyoruz. Yatırımcı gelsin yatırımını yapsın istiyoruz.

"KÜRESEL TEFECİLERDEN BORÇ DİLENMEYİZ"

Kılıçdaroğlu Londra'dan 300 milayr dolar alacakmış. Bay Kemal senin gibilere tefeciler para vermez.

Emeklilerin en düşük maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Seçimden hemen sonra 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme yapacağız.



MEMUR, ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİYE MÜJDE...

Seçimden sonra 7 bin 500 TL üzerindeki emekli maaşlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Asgari ücretliyi 8 bin 500 liranın züerine çıkardık. Gelişmelere göre bunu tekrar gözden geçireceğiz. Sadece enflasyon değil refah payı da olacak...

Kamu işçisi zam oranı salı günü kamuoyuna açıklayacağım.

Bunlarda her türlü oyun var. Ama bunlara en büyük oyunu haftaya pazar günü milletim yapacak. Bu tabloda millilik, yerlilik yok. Biz iyi olursak onlar kötüye gidecek. Biz kötüye gidersek onlara gün doğacak. 14 Mayıs'ta mesele, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk asrındaki kazanımlarına sahip çıkmak, Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme meselesidir.

Gençlerimizle her fırsatta bir araya geldiğimiz için neler istediklerini gayet iyi biliyorum. Projeler sayesinde bu ülkede hiçbir gencimiz gelecek kaygısı çekmeyecek.

Kendi işini kurmak isteyen gencimize, ister teknoloji, ister tarım olsun... Hibe desteğinde bulunacağız.

Üniversiteye giren her gencimize ÖTV'siz bir cep telefonu ve bilgisayar alma hakkı tanıyacağız.

Spor yapan gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için attıkları her adımda yanlarında olacağız.

Gençlerimize pek çok konuda maddi katkı vereceğiz. Ülkemizde her hanede mutlaka bir çalışan olmasını temin ederek gençlerimize istihdamda öncelik sağlayacağız. 14 Mayıs'ta gençlerimizin tercihlerini doğrudan yana kullanmaları şart. 14 Mayıs'ta sandıklara sahip çıkıyor muyuz?

İstanbul isterse yapar, İstanbul 'tamam' diyorsa bu iş bitmiştir.


"İSTANBUL'DAKİ 1,5 MİLYON RİSKLİ YAPI YENİLENECEK"

İlk Evim ile 50 bin yeni konut inşa edecek 'ilk arsam' ile 50 bin altyapısı hazır arsa vereceğiz. İstanbul'daki 1,5 milyon riskli yapıyı yenileyeceğiz. İstanbul'u en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz.

"BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJESİ"

Büyük İstanbul Tüneli projesini hayata geçiriyoruz. Boğazın altından geçen 3. tünel olacak.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı'nın yolcu trafiği 64 milyonu buldu.

2019 Haziranına kadar 135 kilometre uzunluğundaki raylı sistem hattının inşasına başlamıştık. Yeni belediye yönetimi 1100 km'lik projeden yeni öetro hattına başlamadı.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN LOKOMOTİFİ İSTANBUL"

Yüzlerce eserle İstanbul'u Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz."
"TÜRKİYE SANA EMANET", "TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN DOĞRU ZAMAN DOĞRU ADAM"

Türkiye haritası sahne konseptiyle hazırlanan platformda, Başkan Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra "Türkiye sana emanet" ve "Türkiye Yüzyılı için doğru zaman doğru adam" yazısı, yerli ve milli otomobil, gemi, tren, uçak ve hizmetlerinden bazılarının görselleri ile dev ekranlar bulunuyor.


MİTİNG ALANI ÇOK DAHA GELİŞMİŞ TEKNİK ALTYAPI İLE HAZIRLANDI

Özellikleriyle dünyadaki muadillerinden çok daha gelişmiş teknik altyapı ile hazırlanan miting alanı, 40 ayrı LED ekran üzerinden herkesin rahat izleyebileceği şekilde tasarlandı.

Teknik sistemin sorunsuz çalışması için 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi kullanıldı.

YENİKAPI VE MALTEPE ETKİNLİK ALANLARINDAN DAHA BÜYÜK

Yenikapı Etkinlik Alanı'nın 2 katı, Maltepe Etkinlik Alanı'nın ise 5 katı büyüklüğüyle tarihin en kalabalık mitinglerinden birine ev sahipliği yapması beklenen Atatürk Havalimanı'na saat 11.00 itibarıyla vatandaşlar, 15 farklı noktadan giriş yapmaya başladı.

Sahneden seslendirilen şarkılara eşlik ederek eğlenen kimi vatandaşların da pankart ve döviz açtıkları görüldü. Alanın birçok noktasına su bırakılırken, mobil büfelerden vatandaşlara ikramlar yapılıyor.


12 BİN 600 PERSONEL GÖREV ALIYOR

Millet Bahçesi ve çevresinde 12 bin 600 personel görev alırken, araçlarıyla alana gelecek vatandaşlar için 15 ayrı noktada otopark hizmeti veriliyor. Sağlık ekipleri ile ambulanslar da alanda hazır bekliyor.

Alana, vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla 120 tuvalet, 40 şadırvan ve 80 mescit kuruldu, engelli dostu teknik imkanlar planlandı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.