Halk TV Ana Haber Sunucusu Ece Üner ifadeye çağrıldı. Üner, henüz ifade istenilmesinin nedenini bilmediğini söyledi.
ECE ÜNER İFADEYE ÇAĞRILDI
Halk TV Ana Haber Bülteni Sunucusu Ece Üner, X hesabından bir paylaşım yaptı. Üner, "Savcılık tarafından ifadeye çağrıldım, henüz nedenini bilmiyorum. Öğrendiğimde sizi de bilgilendireceğim. İfademin uzaması halinde bu akşam Ana Haber'de birlikte olamayabiliriz." dedi.
NEDENİ BELLİ OLDU
Ece Üner tarafından yapılan paylaşım nedeniyle "Yargı organlarının alenen aşağılama" ve "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Ece Üner'in ifade vermesi için emniyete yazı yazıldı.
Akşam saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na polis eşliğinde gelerek ifade veren Ece Üner, sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesince yurt dışı çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
ECE ÜNER KİMDİR?
21 Temmuz 1981 tarihinde İstanbul'da doğdu. Bir dönem CNN Türk'te genel müdürlük yapan Şanlıurfalı Dinç Üner ve Makedonya göçmeni Ayşe Meral Üner'in kızıdır. Koç Özel Lisesini bitirdikten sonra Koç Üniversitesi Sosyoloji ve Tarih bölümlerinden 2003 yılında mezun oldu. Paris Üniversitesinde Fransızca dil eğitimi, Brüksel'de ise Avrupa Birliği konusunda eğitim aldı. Diyalog, Spikerlik ve Sunuculuk Okulunu dönem birincisi olarak bitirdi. Medya ekonomisi, dünya medyası, medya tarihi ve küresel iletişim üzerine yazıları ve tezleri bulunmaktadır.