Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, Dikkat ve özel yükümlülüğünü yerine getirmeyen ateşli silah sahiplerine özellikle silahın çocuk tarafından ele geçirilmesi halinde verilecek cezayı artıracağız.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
YARGI, EMNİYET VE İSTİHBARAT BİRİMLERİMİZ ÇALIŞMALARINI BAŞLATTILAR"
Şehit olan Ayla öğretmenimize ve öğrencilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Millet olarak hepimiz ailelerimizin hüznünü samimiyetle paylaşıyoruz. Son derece ağır bu imtihan karşısında tüm ailelerimize yüce Allah'tan sabır diliyorum.
Siverek'teki saldırıda yaralılarımızın herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyor.
Kahramanmaraş'ın başı sağ olsun.
Saldırılar sadece Kahramanmaraş'ı ve Siverek'i değil 86 milyonun tamamını etkiledi. Hepimizi yasa ve kedere boğdu. Kahramanmaraş'a düşen ateş diğer 80 vilayetinde kalbine düştü. 4 bakanımızı hemen Kahramanmaraş'a gönderdik. Bir yandan yaralılarımıza acil müdahaleler yapılırken, yargı, emniyet ve istihbarat birimlerimiz çalışmalarını başlattılar. Her iki saldırganın dijital ayak izleri takip edilerek nelerden etkilendikleri kısa sürede ortaya çıkarıldı.
Siverek'teki saldırıyla ilgili 8 kişi tutuklanırken, Maraş'taki saldırganın eylemlerinde kullandığı silahların sahibi olan babası tutuklandı. Sosyal medya ve dijital iletişim platformlarında yalan ve zararlı içerik yayan hesaplarla ilgili de gerekli önlemleri aldık.
"FAİLLER TOPLUMU TERÖRİZE ETMEK İSTİYOR"
Milletçe yabancısı olduğumuz bir durumla karşı karşıyayız. Failler toplumu terörize etmek istiyor.
Yavrularımızın daha cenazesi bile kalkmadan niyet okuyuculuğuna girişmek hangi vicdana sığar? Ana muhalefetin kimi aktörlerinin aklına ilk sorumsuzca açıklamalar yapmak geliyor. Böyle bir acı üzerinden milleti tahrik etmek en hafif tabiriyle sorumsuzluktur.
"SOSYAL MEDYA KANALİZASYONA DÖNÜŞTÜ"
Vatandaşlarımdan serinkanlılıktan ödün vermemelerini bir kez daha istirham ediyorum. Gerilim tuzağına düşülmemeli...
Sosyal medya kanalizasyona dönüştü. Gençler dijitalleşmenin kötü etkisinde kalıyor
Öğretmen ve okul yöneticilerine 'kriz yönetimi ve sınıf içi müdahele' eğitimleri verilecek.

