Genel Müdür Mehmet Ali Atakan, yurtdışında okumak için puan ortalaması ve sosyal alanlardaki başarının yeterli olduğunu söyledi

İzmir Özel Tevfik Fikret Anadolu ve Fen Lisesi, uyguladığı bakalorya sistemiyle mezunlarının Fransız devlet üniversitelerine sınavsız kabul edilmesini sağlıyor. Sistemin birçok avantaj sağladığını belirten
Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan, öğrencilerin puan ortalamasıyla ve sosyal alanlardaki başarılarıyla Sorbonne Üniversitesi dahil, tüm Fransız devlet üniversitelerine sınavsız kabul edildiğini söyledi. Atakan, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı ve Tevfik Fikret Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı eğitim müfredatıyla, mezun öğrencilerin Fransa'da eğitim hayatını başarıyla sürdürdüğünü kaydetti.
Tevfik Fikret Lisesi'nin Türkiye'de Fransızca eğitim veren tek Fen Lisesi olduğunu belirten Atakan, Fen Lisesi öğrencilerinin özellikle tıp fakültesi ve mühendislik alanlarında büyük avantaj yaşadığını, mezunların Avrupa ve Türkiye'de kolaylıkla iş bulabildiklerini ifade etti. Türkiye'de Fransızca'ya hakim, kalifiye insan sayısının azlığına dikkat çeken Atakan, "Fransızca bilen ve hukuk, mühendislik ve tıp alanında eğitim gören öğrenciler uluslararası şirketler tarafından özellikle tercih ediliyor. Geçtiğimiz dönem okulumuzdan 21 öğrenci
Fransız üniversitelerinde okumaya hak kazandı" dedi. Fransızca ve İngilizce'nin yanı sıra öğrencilerin seçmeli ders olarak İspanyolca eğitimi alacaklarını söyleyen Atakan, dileyen öğrencilerin bu imkandan yararlanarak 3 dil öğrenip mezun olabileceğini belirtti.
Çalışkanlara burs imkanı
Yeni eğitim öğretim döneminde burs sisteminde değişiklik yaparak başarılı öğrencilere ücretsiz eğitim imkanı verdiklerini dile getiren Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan, Tevfik Fikret Eğitim Vakfı'nın başarılı öğrencileri teşvik ederek geleceğe tam donanımlı ve yetişmiş bireyler armağan ettiklerini belirterek, "Vakfımız, öğrencilere başarı ortalamalarına göre yüzde25, 50, 75, ve yüzde 100'lük burs imkanı sunuyor" dedi.
Başarı oranı yüzde 95
Galatasaray Lisesi'nin frankofon okullarına iç sınavla geçiş hakkı tanıdığını söyleyen Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan, Tevfik Fikret Lisesi öğrencilerinin de bu imkandan yararlandığını belirterek, "Üniversite sınavlarındaki başarılarımız yüzde 95 seviyesinde. Bu başarıyı projeye dayalı metodolojik öğretim, güçlü ve deneyimli eğitim kadrosu ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyen çağdaş eğitim ortamına borçluyuz" diye konuştu.
