SÜLEYMAN SAĞAT (HABER MERKEZİ)
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt, Karşıyaka Belediyesi'nin bir yılının boşa geçtiğini iddia etti. Belediye Başkanı Cevat Durak'ın bir yıllık icraatlarını anlattığı toplantıda, "Şapkadan tavşan mı çıkaralım" ifadesini kullandığını anımsatan Bozkurt, "Durak'ın şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyen yok. Sadece illüzyonistliği bırakıp belediyecilik hizmetlerini yerine getirmesi yeterli" dedi.
Bozkurt, "Karşıyaka'nın son bir yılı kayıp. Yüzde 64 oyla seçilen bir belediye başkanının mazeret üretme lüksü yok. Bu oyu taşıyamayacaksa yapması gereken bellidir" diye konuştu.
İzmir'deki CHP'li belediyelerin hizmet üretmekten çok mazeret üretme yarışına girdiğini, bunun en bariz örneğini de Karşıyaka Belediyesi'nin verdiğini savunan Bozkurt, şunları söyledi: "28 ilçe ve büyükşehir belediyesini elinde bulunduran CHP, 296 Kent A.Ş. işçisini sokakta bıraktı. İşçiler, Bayraklı ve Karşıyaka belediye başkanı arasındaki hesaplaşmada koz olarak kullanıldı. Birbirlerine zayıflatma adına işçileri mağdur ettiler. Ağabeylik yapacağını söyleyen Aziz Kocaoğlu ise bilerek seyirci kaldı. Yerel seçimde yalnız bırakıldığını iddia eden Karabağ da öcünü aldı."
AYRIMCI ZİHNİYET
"KENT A.Ş. krizi birbirlerinin ayağını kaydırmak ve zayıflatmak isteyen Kocaoğlu-Karabağ-Durak krizinden başka bir şey değildir" diyen Bozkurt, şunları kaydetti: "Ekmekleriyle oynanan işçiler günah keçisi oldu. Kendi işçisine her türlü zulmü hak görenler TEKEL işçisine ise timsah gözyaşı döktü. Durak halk toplantılarını CHP ilçe binasında yaparak ayrımcılık zihniyetini ortaya koydu. Hangi Karşıyakalı CHP'lilerin doldurduğu salonda derdini rahatlıkla anlatabilir?"
'Sözler tutulmadı'
Karşıyaka'da son 6 yılda verilen sözlerin tutulmadığını iddia eden Tuncay Bozkurt, "Tramvay projesi raflarda bekliyor. İskele önü altgeçidin ne halde olduğu belirsiz. Sokaklar yayalar ve araç sahipleri için kabus. Metro çalışması ve ara sokakların kazılması nedeniyle Karşıyakalı çamurla dost oldu. Sürekli sökülüp yeniden yapılan kaldırım taşları nedeniyle Karşıyakalılar ip cambazına döndü" dedi.
Bozkurt, "6 yılda parti içi meselelere Karşıyaka'dan daha fazla önem verildi. İmar, bütçe, hukuk ve denetim komisyonlarında AK Partili Karşıyaka Belediye meclis üyelerine yer verilmedi. Böyle mi demokrat olunuyor? Bu seneki denetim komisyonu raporunda çıracının şahidi bozacı" diye konuştu.
