Karşıyaka'da ışık zinciri
Karşıyaka'da Cumhuriyet coşkusu fener alayı ile sürdü. Belediye Bandosu eşliğinde marşlar söyleyen vatandaşlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük armağanı Cumhuriyet'e sahip çıktıklarını haykırdı.
Fener Alayı Bahriye Üçok Bulvarı, Kaymakamlık önünden başladı. Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlara bin 500 adet bayrak dağıtırken, yüzlerce de fener, tören için gelen izci öğrencilere verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile tablo gibi güzellik oluştu. Bandoyla birlikte marşlar söyleyen vatandaşlar, İskele'den Anayasa Meydanı'na kadar uzanan bir ışık zinciri oluştu.
Anayasa Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.
Ata'nın yeni heykeli Gaziemir'e yakıştı
Cumhuriyet Bayramı, Gaziemir'de de büyük coşkuyla kutlandı. Abdullah Arda Meydanı ise tarihi bir gün yaşadı. Binlerce kişinin doldurduğu meydana konulan yeni Atatürk Heykeli, havai fişek gösterisiyle açıldı. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Gaziemir'e yakıştı" dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni heykelinin açılışının yapıldığı kutlama, Yöneliş Koleji'nin bandosu ve meşaleli gençlerin yer aldığı kortejle başladı. Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile korteje katıldı.
Heykeltıraş Ekin Erman'ın 6 ayda yaptığı 3 metre büyüklüğündeki sivil kıyafetli ve elinde fötr şapka bulunan Atatürk Heykeli, havai fişek gösterisiyle açıldı.
Çalkaya'dan korteje katılanlara çiçek
Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yılı, Balçova'da fener alayı ve konserle kutlandı. Ata Caddesi girişinde toplanan 7'den 70'e her yaştan Balçovalı, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüdü. Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya öncülüğünde bir araya gelen Balçovalılar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşliğinde Ata Caddesi boyunca türküler ve marşlar eşliğinde yürürken, Kaymakam Beyoğlu ve Başkan Çalkaya yol kenarında korteje eşlik edenlere çiçek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Balçovalılar, Cenk Bosnalı'nın Balkan esintileriyle sunduğu programdaki birbirinden güzel şarkılarla bayram coşkusunu yaşadı. Çocuklarıyla alana gelen Cumhuriyet sevdalıları, alkışlarla ve tempo tutarak şarkılara eşlik etti.
İZDSO'dan çok özel konser
TOLGA TEKİN (HABER MERKEZİ)
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), İzmir Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri'ni Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi.
Konseri, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyes ve akademisyenlerle birlikte çok sayıda vatandaş izledi. Devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın piyano başına geçtiği ve Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Şefi Celal Vuray'ın, "Bağlama Solisti" olarak katıldığı konseri son kuşak bestecilerden olan orkestra şefi Betin Güneş yönetti.
Konser sırasında İzmir Sanat Çoksesli Korosu da izleyicilere muhteşem bir müzik ziyafeti çekti. Programda "Haydar Haydar", "Gülnihal", "Beyoğlunda Gezersin", "Darıldın mı Gülüm Bana" gibi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra Ulvi Cemal Erkin'in piyano konsertosu yer aldı.
